Heuvelland blijft zwerfvuil opruimen

© (Foto EF)
Redactie KW

Door de coronacrisis moest intercommunale IVVO zijn groenpark en recyclagepark sluiten. Gemeente Heuvelland vraagt mensen met aandrang niet te gaan sluikstorten. De Heuvellandse Mooimakers blijven ondertussen zwerfvuil ruimen. Schepen Wieland De Meyer trok deze week nog op pad met zijn zoontje. “Het is zeker een zinvolle en nuttige tijdsbesteding tijdens deze dagen.”

De zwerfvuilactie van Heuvelland is afgelast. “We sturen een mail naar alle ingeschreven verenigingen dat we nog steeds materiaal , lees zakken, grijpers en hesjes kunnen voorzien voor wie op pad wil.” Johan Roussel en Giovanni Knockaert van de Heuvellandse Mooimakers blijven aan het werk. “Wel trekken we rubberen handschoenen aan en tellen we heel even de inhoud niet omdat we daarvoor alle zwerfvuil ook in de handen moeten nemen. Met de grijper hebben we alvast dat contact niet.”

De gemeente Heuvelland blijft het samengebrachte zwerfvuil ophalen. “Deze week nog zette ik ‘s morgens heel wat bidons en een band van een vrachtwagen op het afgesproken punt in Westouter en dat was tegen de avond al verdwenen,” zegt Johan Roussel. “De technische dienst is hier vlakbij en de gemeentearbeiders rijden hier zowat dagelijks voorbij om te controleren of er zwerfvuil is.” Los van de coronacrisis blijft zwerfvuil in Heuvelland ongekende proporties aannemen. Drie weken zwerfvuil opruimen bijvoorbeeld resulteerde in Wijtschate alleen in de laatste drie weken van februari tot een totaal gewicht van 80kg waaronder een 700-tal voornamelijk blikken bier.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier