Het Ardooise Oostgoed voelt de lente

In het Oostgoed komt de lente er aan. © foto JM
Redactie KW

Het zelf oogsten van je eigen groenten is een activiteit die in meer en meer gemeenten ingang vindt. In Ardooie bouwt de familie Demeulenaere deze mogelijkheid uit in de Oosthoekstraat 11. In het Oostgoed maakt men er zich op voor de lente.

Elke week kan je in de Oosthoekstraat 11 terecht om zelf je groenten van het veld te halen. Thijs Demeulenaere van het Oostgoed zet zijn veld ter beschikking en laat je toe om zelf de groenten die je wenst te plukken.

‘De korte keten’ zoals dit heet heeft heel wat voordelen. Je haalt je groenten daar bij rechtstreeks, zonder tussenpersonen, bij de boer die producent is. Je krijgt de garantie van versheid want alles wordt vers geplukt. De moestuin is de grote passie van de landbouwerszoon uit Ardooie die samen met zijn vriendin Stefanie vele uren in de moestuin spendeert.

Zelf oogsten

In de moestuin van Thijs kan je elke week terecht. Je haalt er het nodige van het veld en je betaalt wat je meeneemt, een prijs die overigens op de website van het Oostgoed staat. Wat er ter beschikking is, hangt af van het seizoen. Maar met de lente op komst is het aanbod meer en meer uitgebreid en is er heel wat variatie te vinden.

Wie zich niet geroepen voelt om zelf de tuin in te duiken kan vooraf zijn bestelling plaatsen via een telefoontje naar Thijs of via een mail op de website. De bestelling wordt dan klaar gemaakt en zo kun je ook genieten van de ‘korte keten’ in deze branche. De groenten zijn op een biologisch verantwoorde manier gekweekt en je hebt de garantie dat alles uit eigen regio komt. Het Oostgoed is elke zaterdag open van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf half april is dit ook het geval op woensdag.

Mailen doe je naar thijs@oostgoed.be of bel naar 0494/44 81 38.

(Jan Maeseele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier