Hengelaars ruimen zwerfvuil langs Ieperleekanaal op

Redactie KW

De opruimactie kaderde in de campagne ‘Zwervuil indevuilbak en nergens anders’ en kreeg logistieke steun van de milieudienst van stad Ieper.

32 hengelaars van de lokale werking van Hengelbelangen Yzervallei vzw hielden zaterdagvoormiddag een opruimactie langs het Ieperleekanaal. Tussen de kade in Ieper en de monding van de Yzer aan Knokkebrug werden – over een afstand van iets meer dan twintig kilometer – langs beide bereikbare oevers 180 zakken zwerfvuil verzameld, naast sluikstortafval en enkele banden.

De Provinciale Visserijcommissie krijgt regelmatig opmerkingen over het zwerfvuil langs de hengelwateren. Soms wordt met een beschuldigende vinger naar de hengelrecreant gewezen, terwijl de meeste vissers hun afval niet achterlaten. Dat is ook gebleken uit het soort zwerfvuil dat zaterdag werd verzameld. Een milieubewuste hengelethiek vereist dat afval opnieuw mee naar huis wordt genomen en daar op gepaste wijze wordt verwerkt. Ook aan niet-hengelende recreanten wordt gevraagd eenzelfde discipline aan de dag te leggen en afval niet achter te laten.

(FB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier