"Het gaat hier om één staal dat genomen werd op 19 juni 2018. In die periode waren de werken aan de gang voor de Rollegemkapelstraat, waar deze beek onderloopt. 19 juni was ook volop in de droge periode van vorig jaar. Volgens de omwonenden stond de beek in die tijd bijna droog en ik veronderstel dat dit staal veel slip bevatte."

Alvorens uitspraken te doen en maatregelen te treffen wil de burgemeester eerst een analyse van dit staal laten bekijken door Inago in Beitem.

"Ik denk dat onze waterlopen er wel beter uitzien dan deze studie. Onlangs werd in een fuik in de Wulfdam, een beek in de omgeving van de Harelbeek een snoek van 50 cm gevonden. Dit bewijst dat er terug vis zit in onze beken en dat onze fauna verbeterd is."

(LDE)

"Het gaat hier om één staal dat genomen werd op 19 juni 2018. In die periode waren de werken aan de gang voor de Rollegemkapelstraat, waar deze beek onderloopt. 19 juni was ook volop in de droge periode van vorig jaar. Volgens de omwonenden stond de beek in die tijd bijna droog en ik veronderstel dat dit staal veel slip bevatte."Alvorens uitspraken te doen en maatregelen te treffen wil de burgemeester eerst een analyse van dit staal laten bekijken door Inago in Beitem."Ik denk dat onze waterlopen er wel beter uitzien dan deze studie. Onlangs werd in een fuik in de Wulfdam, een beek in de omgeving van de Harelbeek een snoek van 50 cm gevonden. Dit bewijst dat er terug vis zit in onze beken en dat onze fauna verbeterd is."(LDE)