Voor 'Heatnet' bundelen de stad Kortrijk, intercommunale Leiedal en de UGent de krachten. Door aan te sluiten bij een consortium uit vijf verschillende landen, krijgt de regio toegang tot ervaringen van warmte-experten uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Ierland.

Met de middelen willen de partners een vierde-generatiewarmtenet ontwikkelen, dat flexibel om kan gaan met verschillende warmtebronnen, maar dat ook warmte kan leveren bij wisselende temperatuur, zo klinkt het. Eerst wordt een voorbeeldwarmtenet aangelegd op de campus Kortrijk Weide, waar een netwerk de warmte vanuit een zwembad zal doorgeven aan een fuifzaal en loods. Ook wordt onderzocht of een connectie tussen de onderwijscampussen en de ontwikkeling op Kortrijk Weide mogelijk is. Op langere termijn zal onderzocht worden hoe warmtenetten op basis van een hernieuwbare energiebron in de binnenstad uitgerold kunnen worden.

De komende vier jaar worden de uitgaven voor Kortrijk op ruim 1,3 miljoen euro geraamd, voor Leiedal is dat bijna 300.000 euro en de UGent 350.000 euro. Minstens zestig procent zal door Europa gefinancierd worden.

(Belga)

Voor 'Heatnet' bundelen de stad Kortrijk, intercommunale Leiedal en de UGent de krachten. Door aan te sluiten bij een consortium uit vijf verschillende landen, krijgt de regio toegang tot ervaringen van warmte-experten uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Ierland.Met de middelen willen de partners een vierde-generatiewarmtenet ontwikkelen, dat flexibel om kan gaan met verschillende warmtebronnen, maar dat ook warmte kan leveren bij wisselende temperatuur, zo klinkt het. Eerst wordt een voorbeeldwarmtenet aangelegd op de campus Kortrijk Weide, waar een netwerk de warmte vanuit een zwembad zal doorgeven aan een fuifzaal en loods. Ook wordt onderzocht of een connectie tussen de onderwijscampussen en de ontwikkeling op Kortrijk Weide mogelijk is. Op langere termijn zal onderzocht worden hoe warmtenetten op basis van een hernieuwbare energiebron in de binnenstad uitgerold kunnen worden. De komende vier jaar worden de uitgaven voor Kortrijk op ruim 1,3 miljoen euro geraamd, voor Leiedal is dat bijna 300.000 euro en de UGent 350.000 euro. Minstens zestig procent zal door Europa gefinancierd worden. (Belga)