Geen Black Friday maar Green Friday voor nieuwe Veurnse Greenhouse

Lennart Creël (uiterst rechts) met zijn team. V.l.n.r.: Jasper Smith, Daniela Munoz, Fernanda Bostelmann. © MVP
Redactie KW

Vorige week opende Lennart Creël (36) Greenhouse in Veurne, een nieuw retailconcept met duurzame lifestyleproducten van jonge, trendy merken. Geen saaie artikelen voor een geitenwollensokkenpubliek, maar stijlvolle designproducten, gekoppeld aan hun ecologische herkomstverhaal.

Zaakvoerder Lennart Creël heeft nog meer ambities voor de toekomst: “Deze winkel paalt aan het hoofdkantoor van ons wholesalebedrijf en is een eerste testwinkel die de basis moet vormen voor de uitrol van enkele ‘greenhouses’ verspreid over Vlaanderen. Noem het gerust ons retaillabo waar we ook sterk het accent leggen op ‘beleving’ voor de consument. We willen onze klanten ook inspireren met workshops en allerlei activiteiten. Naast de fysieke winkel vinden klanten ons hele assortiment op de website en in onze webwinkel. Het concept van Black Friday is een heikel punt binnen onze bedrijfsstrategie – als duurzaam bedrijf kunnen wij onmogelijk inzetten op dergelijke campagnes die extreme vormen van overconsumptie promoten. Met Greenhouse willen we meteen een duidelijk standpunt innemen. Om aan te tonen dat het anders kan hebben we op hetzelfde moment Green Friday in het leven geroepen.”

Greenhouse zal op vrijdag 29 en zaterdag 30 november geen directe kortingen aanbieden aan de klanten maar wel 10 % van zijn totale opbrengst investeren in herbebossing en het aanplanten van bomen om zo mee de impact van CO² te reduceren. Klanten ontvangen dus geen direct korting maar werken wel mee aan een betere wereld en hebben zowel direct als indirect invloed op het klimaat en de wereld van morgen.

“Iedereen kan uiteraard claimen bomen te planten, bij Greenhouse willen we hierin transparant zijn” aldus Lennart. “Greenhouse koos ervoor om voor dit project samen te werken met Ondernemers Zonder Grenzen. Deze Belgische organisatie heeft jaren ervaring in dergelijke projecten, steunt volledig op vrijwilligers, en biedt ons de tools om hier zo transparant mogelijk rond te communiceren. De organisatie zal instaan voor het planten van bomen in de Afrikaanse Sahel-regio.”

(MVP)

Greenhouse, Ooststraat 3, Veurne is open 10.00u tot 18.00u – van maandag tot vrijdag – www.greenhouse.boutique. Info Ondernemers Zonder Grenzen op www.ozg.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier