Voortaan worden de diepvriesgroenten bij diepvriesgroentebedrijf Pasfrost in Zonnebeke gekoeld met de energie van zonnepanelen. In samenwerking met Engie werden er 13.700 panelen op het dak geplaatst, de grootste installatie van Engie op een dak in Vlaanderen. De installatie neemt 31.500 vierkante meter in beslag, vergelijkbaar met vier voetbalterreinen. Ze produceren tussen de 4.000 en 5.000 MWh per jaar, wat overeenkomt met het jaarlijks verbruik van 1.160 gezinnen. Daarmee vermijdt het bedrijf de uitstoot van 1.850 ton CO2 per jaar, wat dan weer overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 800 dieselvoertuigen.

De geproduceerde groene energie komt niet in het elektriciteitsnet terecht maar wordt rechtstreeks door Pasfrost afgenomen. De installatie werd in een achttal weken geplaatst. "Het bedrijf heeft een volledig gekoeld productieproces en dat verbruikt veel energie. We zijn blij dat we met Engie een energie-efficiënte en groene oplossing kunnen bieden aan onze klant", zegt CEO van Engie Benelux Philippe Van Troeye.

(Belga)

Voortaan worden de diepvriesgroenten bij diepvriesgroentebedrijf Pasfrost in Zonnebeke gekoeld met de energie van zonnepanelen. In samenwerking met Engie werden er 13.700 panelen op het dak geplaatst, de grootste installatie van Engie op een dak in Vlaanderen. De installatie neemt 31.500 vierkante meter in beslag, vergelijkbaar met vier voetbalterreinen. Ze produceren tussen de 4.000 en 5.000 MWh per jaar, wat overeenkomt met het jaarlijks verbruik van 1.160 gezinnen. Daarmee vermijdt het bedrijf de uitstoot van 1.850 ton CO2 per jaar, wat dan weer overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 800 dieselvoertuigen. De geproduceerde groene energie komt niet in het elektriciteitsnet terecht maar wordt rechtstreeks door Pasfrost afgenomen. De installatie werd in een achttal weken geplaatst. "Het bedrijf heeft een volledig gekoeld productieproces en dat verbruikt veel energie. We zijn blij dat we met Engie een energie-efficiënte en groene oplossing kunnen bieden aan onze klant", zegt CEO van Engie Benelux Philippe Van Troeye. (Belga)