Burgemeester Vincent Van Quickenborne en schepen Bert Herrewyn waren maar wat trots op hun eigen boomsoort. De Kortrijkse eik die sinds vorige officieel erkend is, werd jaren geleden ontdekt in het Gebroeders Van Raemdonckpark. Op de voorstelling van de boomsoort gaf het stadsbestuur al aan dat Kortrijkzanen kans zouden maken op een eigen exemplaar in hun tuin. "In het stadsmagazine van juni komt er een oproep naar kandidaten, maar we kregen nu al veel vragen hoe mensen zich kunnen registreren om in aanmerking te komen voor een van de 50 gratis boompjes. Via www.kortrijk.be/kortrijkse-eik kan je in enkele muisklikken aanmelden", klinkt het bij de stad.

Het duurt wel nog even eer de boompjes zelf groot genoeg zijn om te verplanten. De eerste Kortrijkse eiken worden pas in het najaar van 2020 verwacht.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne en schepen Bert Herrewyn waren maar wat trots op hun eigen boomsoort. De Kortrijkse eik die sinds vorige officieel erkend is, werd jaren geleden ontdekt in het Gebroeders Van Raemdonckpark. Op de voorstelling van de boomsoort gaf het stadsbestuur al aan dat Kortrijkzanen kans zouden maken op een eigen exemplaar in hun tuin. "In het stadsmagazine van juni komt er een oproep naar kandidaten, maar we kregen nu al veel vragen hoe mensen zich kunnen registreren om in aanmerking te komen voor een van de 50 gratis boompjes. Via www.kortrijk.be/kortrijkse-eik kan je in enkele muisklikken aanmelden", klinkt het bij de stad.Het duurt wel nog even eer de boompjes zelf groot genoeg zijn om te verplanten. De eerste Kortrijkse eiken worden pas in het najaar van 2020 verwacht.