E5 mode uit Poperinge gaat in zee met Fair Wear Foundation

In de gebouwen van ECG in Poperinge vond donderdagnamiddag de officiële ondertekening plaats van de Fair Wear Foundation Code of Labour Practice. © TOGH
Redactie KW

ECG, de design- en importafdeling van e5 mode uit Poperinge, wordt lid van de Fair Wear Foundation. “Daarmee engageert ECG om in de productie van de eigen merken van e5 mode te voldoen aan de gedragscode van Fair Wear, zoals een leefbaar loon en wettelijke arbeidscontracten”, zegt CEO Alexander Talpe.

In de gebouwen van ECG in Poperinge vond donderdagnamiddag de officiële ondertekening plaats van de Fair Wear Foundation Code of Labour Practice door Alexander Talpe (CEO e5 en ECG) en Alexander Kohnstamm (FWF).

ECG ontwerpt en levert verschillende merken voor familiebedrijf e5 mode. De productie vindt plaats in China, India, Oost-Europa, Portugal en Turkije. Tot voor kort had ECG een productielocatie in Bangladesh.

Betere arbeidsomstandigheden

Fair Wear Foundation is een internationale organisatie die samen met kledingmerken werkt aan betere arbeidsomstandigheden voor kledingarbeiders. De arbeidsnormen van Fair Wear Foundation zijn geen gedwongen arbeid, geen discriminatie op de werkvloer, vrijheid van vakvereniging, geen uitbuiting of kinderarbeid, een leefbaar loon, redelijke werkuren, wettelijk bindende arbeidscontracten en gezonde arbeidsomstandigheden.

“Het interessante bij Fair Wear is dat we leveranciers die niet voldoen aan de arbeidsnormen niet zomaar laten vallen“, zegt Alexander Talpe, die in september 2017 hoofdaandeelhouder en nieuwe CEO van e5 mode en ECG werd. “Wij hebben goede relaties met onze leveranciers, dus we geloven erin dat we samen vooruitgang kunnen boeken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en eerlijke handel zullen in de toekomst de standaard worden, daar ben ik van overtuigd. Wij geloven in eerlijkheid, respect en passie. Het samen zoeken met onze partners naar een duurzame oplossing past perfect in dat plaatje.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier