Katrien Smet, persverantwoordelijke van de Vlaamse Milieu Maatschappij, licht het voorval toe. "We kregen, via monde van de politiezone Grensleie, de melding dat duizenden dode vissen aan het wateroppervlak dreven. Ze werden samengehouden door een brandweerbaken, reeds jaren aanwezig op die plaats. We werden geïnformeerd over het feit dat er geen zichtbare vervuiling aanwezig was noch reukhinder kon worden waargenomen. Voor ons is het dan ook nutteloos om stalen van het water te nemen" klinkt het.

"Maandagvoormiddag werd contact genomen met de milieudienst van Menen en afspraken voor het verwijderen van de duizenden dode vissen werden gemaakt. Meer informatie kan ik u op dit ogenblik niet geven, want we tasten ook volledig in het duister naar wat de oorzaak kan zijn."

Blankvoorns

Mieke Syssauw (Open VLD), schepen voor Milieu, geeft ons wat meer details. "Volgens specialisten gaat het om blankvoorns. Het is een vissoort die, op jonge leeftijd, vaak in scholen doorheen riolen trekt. We kunnen dan ook maar veronderstellen dat er ergens een lozing is geweest, waardoor de volledige school is gestorven. Verder onderzoek zal duidelijkheid moeten scheppen".

Dinsdagavond waren de vissen nog niet verwijderd, waardoor etende reigers voor een apart schouwspel zorgden.

(CLL)

Katrien Smet, persverantwoordelijke van de Vlaamse Milieu Maatschappij, licht het voorval toe. "We kregen, via monde van de politiezone Grensleie, de melding dat duizenden dode vissen aan het wateroppervlak dreven. Ze werden samengehouden door een brandweerbaken, reeds jaren aanwezig op die plaats. We werden geïnformeerd over het feit dat er geen zichtbare vervuiling aanwezig was noch reukhinder kon worden waargenomen. Voor ons is het dan ook nutteloos om stalen van het water te nemen" klinkt het. "Maandagvoormiddag werd contact genomen met de milieudienst van Menen en afspraken voor het verwijderen van de duizenden dode vissen werden gemaakt. Meer informatie kan ik u op dit ogenblik niet geven, want we tasten ook volledig in het duister naar wat de oorzaak kan zijn."Mieke Syssauw (Open VLD), schepen voor Milieu, geeft ons wat meer details. "Volgens specialisten gaat het om blankvoorns. Het is een vissoort die, op jonge leeftijd, vaak in scholen doorheen riolen trekt. We kunnen dan ook maar veronderstellen dat er ergens een lozing is geweest, waardoor de volledige school is gestorven. Verder onderzoek zal duidelijkheid moeten scheppen".Dinsdagavond waren de vissen nog niet verwijderd, waardoor etende reigers voor een apart schouwspel zorgden.(CLL)