Duinenhuis Koksijde heet alle natuurliefhebbers weer welkom

© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Goed nieuws voor de liefhebbers van de mooie Koksijdse natuur, want het natuureducatief centrum Duinenhuis, de thuishaven van Duurzaam Koksijde is terug open. Het centrum dompelt (zee)klassen, verenigingen, bedrijven of vriendengroepen onder in alles wat onze kust te bieden heeft.

Het Duinenhuis is gelegen op een unieke locatie, met een schitterend uitzicht vanop het dakterras. Het Duinenhuis is een ideale plek voor gezinnen, waar je meer te weten komt over de typische fauna en flora in de Schipgatduinen. Bezoekers moeten wel op voorhand reserveren en kunnen maximum 30 minuten blijven. Per tijdslot zijn er vier gezinnen/bubbels toegelaten.

Lokaal Bestuur Koksijde zet in op de organisatie van natuurwandelingen. Zeven gidsen zijn bereid om beperkte groepen te ontvangen, maar je moet wel vooraf inschrijven.

Nieuwe wandelkalender

Splinternieuw is dé nieuwe wandelkalender. Deze zomer wordt extra ingezet op het ontdekken van de Koksijdse natuur; ook hier is vooraf inschrijven verplicht. Meer info: www.koksijde.be/zomerprogrammatie-duinenhuis-koksijde.

De wandelzoektocht van het natuureducatief centrum Duinenhuis is weer een pareltje geworden. Dwalend door duinlandschappen en langs architecturale pareltjes kan je drie routes kiezen, elk met een eigen karakter en startpunt.

De info vind je terug in het Duinenhuis, bij de dienst Toerisme en in het bezoekerscentrum De Doornpanne. Je vindt het natuureducatief centrum in de Schipgatduinen (Bettystraat 7). Kom te voet langs het duinenpad vanaf de Rolandstraat of met de fiets via de toegangsweg langs de Koninklijke Baan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier