Vooraleer de kruidentuin zondagmorgen plechtig werd ingewandeld door heel wat geïnteresseerden, vond eerst in de bibliotheek een lezing plaats over het kruidenboek van Rembert Dodoens die stadsgeneesheer van Mechelen was, maar daarnaast ook lijfarts aan het keizerlijke hof in Oostenrijk en hoogleraar aan de universiteit van Leiden. Voor de gelegenheid was eveneens onder bewaking een exemplaar van Dodoens' Cruydeboeck aanwezig in de bibliotheek.

In de vlindertuin is sinds zondagmorgen een selectie van een vijftiental kruiden aan te treffen die we heden nog steeds in de keuken gebruiken, geneeskrachtig zijn, bloemen geven en ten slotte ook vlinders en bijen aantrekken. Bij elk kruid werd eveneens een informatiebord geplaatst waarop alle info die te lezen valt in Dodoens' Cruydeboeck over de plant terug te vinden. Mogelijks zal de tuin in de toekomst nog verder worden uitgebreid.

(BRU)

Vooraleer de kruidentuin zondagmorgen plechtig werd ingewandeld door heel wat geïnteresseerden, vond eerst in de bibliotheek een lezing plaats over het kruidenboek van Rembert Dodoens die stadsgeneesheer van Mechelen was, maar daarnaast ook lijfarts aan het keizerlijke hof in Oostenrijk en hoogleraar aan de universiteit van Leiden. Voor de gelegenheid was eveneens onder bewaking een exemplaar van Dodoens' Cruydeboeck aanwezig in de bibliotheek.In de vlindertuin is sinds zondagmorgen een selectie van een vijftiental kruiden aan te treffen die we heden nog steeds in de keuken gebruiken, geneeskrachtig zijn, bloemen geven en ten slotte ook vlinders en bijen aantrekken. Bij elk kruid werd eveneens een informatiebord geplaatst waarop alle info die te lezen valt in Dodoens' Cruydeboeck over de plant terug te vinden. Mogelijks zal de tuin in de toekomst nog verder worden uitgebreid.(BRU)