Diksmuidse landbouwcomice neemt afscheid van Geert Sanders

op de foto zien we in de voorste rij vlnr voorzitter Raf Goemaere, Ludwina Desaever, afscheidnemend secretaris- schatbewaarder geert Sanders, nieuwe secretaris Mieke Goemaere, nieuwe schatbewaarder Lieve Roose-Blomme, acheraan vlnr Rik Latré, Wim Debert, Luc Sintobin, Rik Tryhou, Daniël Sys, Luc Dewicke, Wilfried Darras, Geert Faes en Joahn Hollevoet allen bestuursleden, ontbreken op de foto Eric Depoorter en Eugène Blanckaert, helemaal vooraan zien we het varkentje dat Geert Sanders als afscheidgeschenk kreeg en de orchidee die zijn echtgenote ontving
Redactie KW

Landbouwcomice, arrondissement Diksmuide, neemt afscheid van penningmeester en secretaris Geert Sanders. Hij wordt opgevolgd door twee dames, Mieke Goemaere en Lieve Blomme.

De landbouwcomice is een neutrale organisatie die activiteiten organiseert rond knelpunten in de landbouw. “Onze afdeling telt 280 leden, die per jaar 8 euro lidgeld betalen. Nu brengen we hulde aan Geert Sanders die de laatste 26 jaar penningmeester en secretaris van de vereniging was”, vertelt voorzitter Raf Goemaere. “Ik heb mij altijd graag ingezet voor de comice”, aldus Geert Sanders (61), die in Esen woont. “Maar nu is het tijd om de kans te geven aan anderen. Dat betekent niet dat ik afscheid neem van de organisatie. Ik blijf lid en zal de vereniging altijd blijven steunen en een warm hart toedragen.” Geert wordt vervangen door twee vrouwen: Mieke Goemaere en Lieve Blomme.

Lieve Blomme (70), gehuwd met Jozef Roose, woont in Woumen en zal de taak van penningmeester op zich nemen. “Wanneer je iets doet, moet je het goed doen. Ik ben dan ook van plan deze taak binnen de vereniging zorgvuldig en plichtbewust te vervullen”, zegt Lieve.

Ommezwaai

Mieke Goemaere (45) woont in Woumen en is getrouwd met Johan Hollevoet. Zij wordt de nieuwe secretaris van deze organisatie. “De landbouw is een heel kwetsbare sector en net daarom is het heel belangrijk dat mensen op een laagdrempelige manier samenkomen om even samen te babbelen, samen de dagdagelijkse zorgen te vergeten en te genieten van de samenhorigheid”, vindt Mieke.

“Vroeger kwamen we samen in een feestzaal waar al snel 50 euro per persoon moest betaald worden. Daardoor kwamen er niet zo veel leden af. De dames zorgden meteen voor een ommezwaai en lieten dit jaar een traiteur komen in OC Ingelram in Esen waar we genoten van beenhesp met groenten en frietjes met een gratis aperitief voor de prijs van 15 euro. Je merkt direct het verschil: de zaal zat helemaal vol”, aldus nog Raf Goemaere. “Een vrouw heeft een andere kijk op sommige zaken en ik ben ervan overtuigd dat er nog heel wat leuke verrassingen uit de bus zullen vallen.”

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier