Dierenorganisaties voeren acties aan slachthuis in Ruiselede

© (Foto RV)
Redactie KW

Activisten van All For Animals en Animal Rights hebben maandagochtend actie gevoerd aan de toegangsweg naar slachthuis De Coster in Ruiselede.

“We nemen hier waardig afscheid van de dieren die hier massaal naar de slachtbank worden geleid”, aldus woordvoerder Clio Fordeyn. “Met deze actie verduidelijken we aan de bevolking de associatie dierenleed en een stukje vlees op uw bord. Weet men wel wat er zo allemaal vooraf gaat aan het eten van dat lapje vlees? Vleesconsumptie is onethisch, nefast voor het milieu, tegen de natuur en slecht voor de gezondheid. En al dat dierenleed dat gebeurt, het transport, de doding door verstikking met CO2.”

“Hier brengen we een laatste groet aan de varkens en hopen dat de mensheid steeds meer gaat beseffen dat het zo verkeerd is en dat het consumptiegedrag moet omslaan. Volgende maand zetten we onze protestcampagne voort in Moeskroen, als we daar de toestemming krijgen. Want de burgemeester is daar naar verluidt nogal sterk close met de boerenlobby”, zegt woordvoerder Clio Fordeyn.

Een dertigtal meter achter de manifestanten stonden vier politieagenten rustig te keuvelen. Een heel vreedzame actie, waarbij de inkomende wagens meteen brede doorgang werd verschaft. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier