Dierenopvangcentrum De Zonnegloed geeft weer enkele speciale uilen onderdak

Een van de oehoes die nu in De Zonnegloed verblijven. © foto LBR
Redactie KW

Dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren geeft opnieuw onderdak aan enkele speciale uilen. Merlin en Archimedes, twee Afrikaanse oehoes, en Virgil en Dante, twee Amerikaanse oehoes verblijven vanaf nu in De Zonnegloed.

De Zonnegloed zorgt momenteel voor 120 dierensoorten, goed voor meer dan 350 in- en uitheemse wilde dieren. De Zonnegloed zet zich in voor de opvang van dieren die niet kunnen worden teruggezet in de natuur. De opgevangen dieren zijn zwaar verwaarloosd en werden in beslag genomen bij louche dierenparkjes, circussen, handelaren of particulieren.

“Merlin en Archimedes, twee Afrikaanse oehoes, en Virgil en Dante, twee Amerikaanse oehoes werden in beslag genomen bij een particulier en tijdelijk opgevangen door het NHC van Opglabbeek. Een inbeslagname gebeurt enkel bij ernstige dierenmishandeling zoals een volière zonder vliegruimte, verwaarlozing, illegaal houden van een dier, geen officiële papieren,… Deze uilen krijgen nu in De Zonnegloed een mooie plaats, na enkele weken quarantaine ter observatie”, zegt verantwoordelijke Karel Ackaert van Dierenopvangcentrum De Zonnegloed.

De oehoe is een van de grootste uilen ter wereld. Deze uil is 60 tot 75 cm lang en heeft een spanwijdte van 160 tot 188 cm. De maximale leeftijd is 75 jaar. Kenmerkend aan het gezicht van de oehoe zijn de grote ogen en de vaak lange oorpluimen. De poten van de oehoe eindigen in fors geklauwde tenen. Oehoes zijn, in tegenstelling tot andere uilen, niet dagblind, en zien dus ook goed overdag.” (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier