De Zonnegloed uit Oostvleteren zoekt eigenaar van verzwakte buizerd

De buizerd was redelijk verzwakt. © TP
Redactie KW

De eigenaar van landbouwmachinebedrijf RAWA uit Alveringem vond een buizerd in zijn tuin en klopte aan bij De Zonnegloed uit Oostvleteren.

“Het dier had uitdrogingsverschijnselen en was redelijk verzwakt”, zegt Karel Ackaert, verantwoordelijke van De Zonnegloed.

“We hebben de vogel meteen in quarantaine geplaatst en de eerste verzorging toegediend. Ondertussen is hij al redelijk aangesterkt. Het gevaar van deze tamme roofvogels in vrijheid is dat ze snel verzwakken en verongelukken door de riempjes aan hun klauwen. Zo komen ze vast te zitten aan prikkeldraad en takken of verongelukken ze in het verkeer. Volgens ons gaat het om een roofvogel uit de valkerij of van een particuliere eigenaar. Wie deze vogel mist, kan contact opnemen via 057 40 18 56 of info@dezonnegloed.be. Deze persoon moet zijn eigenaarschap bewijzen met foto’s.”

De Zonnegloed ving enkele weken geleden ook een slechtvalk op. Die was gevonden in een tuin in Ieper. Ondertussen is de vogel doorverwezen naar een vogelopvangcentrum voor verdere verzorging.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier