"Wereldwijd wordt slechts één procent van alle gsm's gerecycleerd", begint Peter Desnerck van Curieus West-Vlaanderen. "Alleen al in West-Vlaanderen liggen 2 miljoen oude gsm's ergens in een lade, terwijl in die oude toestellen kostbare metalen zoals goud, zilver en koper zitten. En die materialen kunnen perfect hergebruikt worden."

"Mensen kopen een nieuwe gsm of smartphone en houden hun oude bij, voor het geval dat ze eens een reservetoestel nodig hebben. Maar als die situatie zich voordoet, gaan ze meestal gewoon een nieuw toestel halen en zo geraken al die oude toestellen in de vergetelheid", vervolgt Peter Desnerck. "We krijgen ook soms te horen dat mensen bang zijn dat er gegevens in hun toestel blijven zitten, maar de toestellen die wij verzamelen worden gerecycleerd en dus niet hergebruikt."

Curieus zamelt niet enkele oude gsm's en smartphones in om ze te recycleren, voor elk ingezameld exemplaar wordt ook een boom geplant. "We werken hiervoor samen met Natuurpunt. We zijn ambitieus en willen dit jaar graag 20.000 oude gsm's inzamelen in West-Vlaanderen, het dubbele van onze vorige actie in 2013. Met de opbrengst daarvan zal Natuurpunt een Belbos aanplanten ergens in West-Vlaanderen", besluit Peter Desnerck.

(BC)

Voor info en inzamelmomenten: www.curieus.be

"Wereldwijd wordt slechts één procent van alle gsm's gerecycleerd", begint Peter Desnerck van Curieus West-Vlaanderen. "Alleen al in West-Vlaanderen liggen 2 miljoen oude gsm's ergens in een lade, terwijl in die oude toestellen kostbare metalen zoals goud, zilver en koper zitten. En die materialen kunnen perfect hergebruikt worden.""Mensen kopen een nieuwe gsm of smartphone en houden hun oude bij, voor het geval dat ze eens een reservetoestel nodig hebben. Maar als die situatie zich voordoet, gaan ze meestal gewoon een nieuw toestel halen en zo geraken al die oude toestellen in de vergetelheid", vervolgt Peter Desnerck. "We krijgen ook soms te horen dat mensen bang zijn dat er gegevens in hun toestel blijven zitten, maar de toestellen die wij verzamelen worden gerecycleerd en dus niet hergebruikt."Curieus zamelt niet enkele oude gsm's en smartphones in om ze te recycleren, voor elk ingezameld exemplaar wordt ook een boom geplant. "We werken hiervoor samen met Natuurpunt. We zijn ambitieus en willen dit jaar graag 20.000 oude gsm's inzamelen in West-Vlaanderen, het dubbele van onze vorige actie in 2013. Met de opbrengst daarvan zal Natuurpunt een Belbos aanplanten ergens in West-Vlaanderen", besluit Peter Desnerck. (BC)