Club Superstage realiseert een rallybos in Zillebeke

De bomen werden aangeplant nabij Zillebekevijver in samenwerking met de stad Ieper. © KVCL
Redactie KW

Club Superstage, organisator van de Renties Ypres Rally, plantte op een terrein van 0,8 ha aan de Zillebekevijver in Zillebeke een rallybos aan. Ze deden dat in samenwerking met de Stad Ieper.

In samenwerking met de Ieperse dienst Welzijnszorg en maatwerkbedrijf Westlandia werden door de leden van Club Superstage maar liefst 2.700 stuks inheems bosgoed aangeplant. Er werd geopteerd voor streekeigen boomsoorten zoals hulst, meidoorn, haagbeuken, beukenhagen en wilgen.

“Laten we duidelijk zijn: dit is geen compensatie voor de uitstoot van CO² tijdens de rally, want die uitstoot is verwaarloosbaar”, zegt Jan Huyghe, de Marketing & Sales Director van Club Superstage. “Club SuperStage wil gewoon zijn verantwoordelijkheid nemen voor het klimaat. Dit past in ons groot milieu- en mobiliteitsplan genaamd Planet 22. We zijn de stad Ieper dankbaar voor de medewerking en voor het ter beschikking stellen van dit terrein. We danken ook de groenafdeling van Westlandia om vier dagen lang 2.700 plantgaten te maken.”

Het is de tweede week op rij dat Club Superstage de handen uit de mouwen steekt. Vorige week werden namelijk al bomen geplant bij Aarova in Oudenaarde.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier