Het koppel - dat zijn naam liever niet in de krant ziet verschijnen - wandelde zaterdagavond over de voetgangersbrug aan de Smedenpoort in Brugge. Plots hoorden ze een vreemd geluid. Na wat zoeken, zagen ze beneden aan de waterkant een katje. Het dier had duidelijk problemen, want het raakte niet meer aan wal. "Met zijn achterpootjes nog net in het water. En helemaal doorweekt", klinkt het bij het koppel.

Ondanks de duisternis twijfelde het koppel geen seconde. Zij kropen onder de voetgangersbrug door en daalden de steile, begroeide rand naar beneden af. "Noem dat nu alsjeblieft geen speciale actie. Wij vinden het niet meer dan logisch dat wij die poes uit het water hebben gehaald. Ze had duidelijk moeite en zou op eigen kracht niet meer uit het water geraakt zijn. Het zou net heel onlogisch geweest zijn om zoiets te zien en door te wandelen."

De twee haalden het doorweekte dier uit het water en klommen opnieuw langs de steile wand naar boven. Ze gingen met de poes naar huis en droogden haar daar goed af. Daar bleek dat het dier net op tijd gered was, want haar bekkenbodem was gebroken.

Het koppel verwittigde ook de politie en het Blauwe Kruis. "Er was helaas geen halsbandje. Dus we konden de eigenaar niet meteen terugvinden", zegt het koppel. "Bij het Blauwe Kruis is ze in goeie handen. Hopelijk kan de eigenaar snel teruggevonden worden. Want volgens ons sukkelde de kat per ongeluk in het water en is er nu wel iemand ongerust omdat zijn of haar kat niet thuiskomt."

(TLG)