Bruggeling Joeri Jacobs lanceert met hetweernu.be nieuw Nederlands-Belgisch weerplatform

Een voorbeeld van de website weer.nu
Redactie KW

Drieëneenhalf jaar geleden was Joeri Jacobs één van de eerste amateur-meteorologen die een website lanceerde waarop je de weersvoorspellingen voor onze regio kon volgen. Vandaag pakt hij uit met de site http://hetweernu.be, een nieuw Nederlands-Belgisch weerplatform waarop je terecht kan voor weerdata van verschillende Belgische en Nederlandse weerstations.

Met hetweernu.be lanceert Joeri Jacobs (34) een nieuw Nederlands-Belgisch weerplatform waar je naar kan surfen voor de meest recente weergegevens van een aantal Belgische en Nederlandse weerstations. ?Weerdata waaronder temperatuur, wind en regen kun je bijna realtime grafisch volgen op een kaart”, schetst Jacobs. ?Ook kun je op mijn website weerfoto’s en -filmpjes posten en webcams van verschillende regio’s bekijken.”

Voor alles wil de Sint-Andriesnaar met hetweernu.be up-to-date weerdata communiceren aan iedereen die hier interesse voor heeft. ?In de nabije toekomst wil ik het platform opwaarderen. Bezoekers wil ik waarschuwen voor extreem weer zoals kans op hagel, hevige regen en hevig onweer. Daarnaast werk ik aan het online plaatsen van een bliksemdetectiesysteem waarop je actuele onweders kan volgen, zodat iedereen gewaarschuwd is wat er te gebeuren staat. Vandaag staat een Google Maps-kaart op mijn site, maar in de toekomst wil ik er nog meer kaarten op”, legt Jacobs uit.

Wie een digitaal weerstation heeft dat gebruik maakt van weersoftware en zich nog niet geregistreerd heeft kan zich inschrijven via de website http://hetweernu.be. Ook op Facebook kun je het platform volgen: https://www.facebook.com/hetweernu.be.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier