Brugge viert Week van het Bos met nieuwe publicatie ‘Brugse Stadsbossen’

© (Foto WK)
Redactie KW

Stad Brugge neemt ook dit jaar weer deel aan de Week van het Bos. De educatieve week vindt plaats van zondag 11 tot en met zondag 20 oktober.

De Week van het Bos biedt een educatief aanbod voor zowel scholen, verenigingen als het brede publiek. “Elk jaar opnieuw mogen we spreken van een groot succes. Ik nodig alle Bruggelingen dan ook uit om ook nu weer de botten aan te trekken en onze prachtige Brugse bossen te komen ontdekken”, zegt schepen Mercedes Van Volcem. Stad Brugge lanceert dit jaar ook een boekje met als titel ‘De Brugse Stadsbossen’. “We kozen bewust voor deze titel omdat we onze inwoners willen informeren over het rijke aanbod van de bossen Beisbroek, Tudor en het Chartreuzinnenbos, samen 160 hectare. Het boekje laat je deze stap voor stap ontdekken”, klinkt het.

Natuurcentrum Beisbroek biedt tijdens de Week van het Bos iedereen de kans om op een leuke en interactieve manier bij te leren over de natuur en het milieu. “Voor ons is dit ook het ideale moment om het belang van bossen en bomen in onze stad te benadrukken. Bomen zorgen niet alleen voor meer groen, ze dragen ook bij aan de strijd tegen de klimaatopwarming”, vult burgemeester Dirk De fauw (CD&V) aan.

In Beisbroek vinden er tal van leuke gezinsactiviteiten plaats. Morgen, zaterdag kan je mee de handen uit de mouwen steken voor natuurbeheer in het heideveld, zondag vindt er een herfst- en paddenstoelenwandeling plaats. Het weekend erop, op zondag 18 oktober, kan je met heel het gezin deelnemen aan een verhalenwandeling. De activiteiten starten telkens om 14 uur, inschrijven is verplicht en kan via https://vrijetijd.brugge.be/buitenbeentjes/Beisbroek/list

Het natuurcentrum heeft daarnaast een uitgebreid aanbod voor scholen. “Ook dit jaar kregen we hier heel wat aanvragen voor. Concreet verwachten we tijdens de Week van het Bos 917 kinderen uit 39 scholen: dit bewijst dat onze stadsbossen over een grote aantrekkingsfactor en educatieve waarde beschikken”, zegt Van Volcem. Recent stelde de stad nog de uitbreidingsplannen voor van het stedelijk domein Beisbroek met 24 hectare. “Zo voorzien we in extra ruimte om te genieten en te sporten in onze prachtige Brugse natuur”, klinkt het. Ook in andere Brugse bossen zijn er tijdens de Week van het Bos leuke activiteiten. Het boekje ‘De Brugse Stadsbossen’ is verkrijgbaar in Natuurcentrum Beisbroek, Zeeweg 96 in Sint-Andries, en in Huis van de Bruggeling. De activiteiten in het kader van de Week van het Bos zijn ook allemaal terug te vinden op de Facebookpagina van het natuurcentrum.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier