"De regenval van zondag was echt ongezien en uitzonderlijk. Er viel 75 ml uit de lucht in anderhalf uur", aldus burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe (SP.A). Hele delen van Bredene, maar ook enkele wijken in Oostende, stonden na de wolkbreuk volledig blank.

"De hoofdcollector van Aquafin kon de stroom niet aan. Eens die collector het water aankon, trokken de straten snel leeg. De solidariteit was enorm groot. Iedereen stak een handje toe. Onze diensten hebben er alles aan gedaan om het vuil en de modder zo snel mogelijk te ruimen en maandag is het containerpark uitzonderlijk open", zegt de burgemeester.

In Oostende zijn er extra ophalingen van grof huisvuil na het noodweer. Bredene richtte ook een meldpunt op en zal binnenkort nog een infobrief uitsturen naar de getroffen straten. "We helpen de mensen zoveel mogelijk met vragen, ook rond het aanspreken van de verzekering. We vragen om foto's te nemen en vaststellingen te verzamelen om ons erkenningsdossier te versterken", aldus burgemeester Vandenberghe.

Ook Oostende roept op om foto's te nemen van de schade en de verzekeringsmaatschappij aan te spreken. Vanaf 30 liter per vierkante meter in een uur tijd of 60 liter per vierkante meter in 24 uur tijd, kan een ramp in aanmerking komen voor een erkenning bij het rampenfonds.

(BELGA - Foto MM)

"De regenval van zondag was echt ongezien en uitzonderlijk. Er viel 75 ml uit de lucht in anderhalf uur", aldus burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe (SP.A). Hele delen van Bredene, maar ook enkele wijken in Oostende, stonden na de wolkbreuk volledig blank. "De hoofdcollector van Aquafin kon de stroom niet aan. Eens die collector het water aankon, trokken de straten snel leeg. De solidariteit was enorm groot. Iedereen stak een handje toe. Onze diensten hebben er alles aan gedaan om het vuil en de modder zo snel mogelijk te ruimen en maandag is het containerpark uitzonderlijk open", zegt de burgemeester. In Oostende zijn er extra ophalingen van grof huisvuil na het noodweer. Bredene richtte ook een meldpunt op en zal binnenkort nog een infobrief uitsturen naar de getroffen straten. "We helpen de mensen zoveel mogelijk met vragen, ook rond het aanspreken van de verzekering. We vragen om foto's te nemen en vaststellingen te verzamelen om ons erkenningsdossier te versterken", aldus burgemeester Vandenberghe. Ook Oostende roept op om foto's te nemen van de schade en de verzekeringsmaatschappij aan te spreken. Vanaf 30 liter per vierkante meter in een uur tijd of 60 liter per vierkante meter in 24 uur tijd, kan een ramp in aanmerking komen voor een erkenning bij het rampenfonds.(BELGA - Foto MM)