Bord nabij Surfers Paradise toont vervuilers hoe lang hun afval zal blijven liggen

Planet Managers Peter Vander Linden en Christophe Vanderelst en centraal Joyce en Frank Vanleenhove van Surfers Paradise. © DM
Redactie KW

Voortaan staat er een ‘Levensduur van afval’-bord nabij Surfers Paradise in Knokke.

Nadat Surfers Paradise vorig jaar de eerste zwerfvuilcontainer van Molok installeerde op het strand van Knokke-Heist, mocht het vrijdag het eerste ‘levensduur van Afval’-bord in ontvangst nemen. Het bord is een initiatief van de Planet Managers, een groep surfers uit Knokke-Heist, die ijvert voor een beter milieu en vooral voor propere stranden en zeewater.

Het bord wordt overhandigd aan alle surfclubs langs de kust. Het geeft de bezoekers een idee van hoe lang zwerfvuil blijft liggen wanneer het op de openbare weg wordt achtergelaten of weggegooid. Daarnaast werden er ook peukenblikjes gemaakt, die alle rokers kunnen gebruiken om hun peukjes bij te houden en niet in het zand te gooien. Je kunt die in een surfclub kopen voor 2 euro per blikje.

Eerder lieten de Planet Managers al t-shirts en sweaters bedrukken die ze in alle surfclubs verkopen. Met de opbrengst kunnen ze de actie langs de hele kustlijn financieren.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier