"Aangezien de aanwezigheid van blauwalgen gezondheidsrisico's kan inhouden voor mens en dier, is het niet langer toegestaan om nog water op te pompen uit de bezinkingsput", zo klint het. "Hoewel het voorlopig slechts om een vermoeden gaat en er nog zo snel mogelijk een analyse moet gebeuren om definitief uitsluitsel te krijgen, wil het gemeentebestuur, in samenspraak met de provincie geen risico's nemen."

"De voorbije zomermaanden werd het water in de bezinkingsput regelmatig gemonitord door de gemeentelijke diensten en door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). De huidige symptomen van mogelijke aanwezigheid van blauwalgen zijn dus erg recent", besluit de gemeente op haar website.

Ook in de Motevijver in Koekelare is er een tijdelijk visverbod door de aanwezigheid van blauwalgen in het water.

❌OPGELET, omwille van blauwalgen is er een tijdelijk visverbod in de Motevijver.❌ Blauwalgen kunnen irritaties...

Geplaatst door Gemeente Koekelare op Woensdag 4 september 2019
"Aangezien de aanwezigheid van blauwalgen gezondheidsrisico's kan inhouden voor mens en dier, is het niet langer toegestaan om nog water op te pompen uit de bezinkingsput", zo klint het. "Hoewel het voorlopig slechts om een vermoeden gaat en er nog zo snel mogelijk een analyse moet gebeuren om definitief uitsluitsel te krijgen, wil het gemeentebestuur, in samenspraak met de provincie geen risico's nemen.""De voorbije zomermaanden werd het water in de bezinkingsput regelmatig gemonitord door de gemeentelijke diensten en door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). De huidige symptomen van mogelijke aanwezigheid van blauwalgen zijn dus erg recent", besluit de gemeente op haar website.Ook in de Motevijver in Koekelare is er een tijdelijk visverbod door de aanwezigheid van blauwalgen in het water.