Blankenbergse schoolkinderen ruimen strandafval op tijdens World Ocean Day

Vrije basisschool Sint-Jozef Sint-Pieter uit de Weststraat hielp mee. © WK
Redactie KW

Naar aanleiding van World Ocean Day hielden Sea Life Blankenberge en Holiday Suites op vrijdag 8 juni grote schoonmaak op het strand.

Hun mascottes Sharky en Suity kregen hiervoor een helpende hand van de vrije basisschool Sint-Jozef Sint-Pieter uit de Weststraat: maar liefst 148 leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar ruimden samen zes kilometer strand op, goed voor een buit van iets meer dan 200 kilo afval.

Er zaten enkele opvallende elementen tussen, zoals een bowlingbal, een speer, een stukje van een motorboot en… een liefdesbrief. “Ondertekend met ‘I love you, Patrick’“, lacht de 11-jarige leerling, Matthias Vanfever die de vondst deed.

Verder waren er ook nog golfballetjes, een stapel emmers, vuurwerk, een voetbal en ander strandspeelgoed. “En ook hondenpoep, sigarettenpeuken, piepschuim en glas blijven een echte plaag op het strand”, klonk het na de opkuis.

Sea Life organiseert al enkele jaren een strandopruimactie met de Blankenbergse scholen, maar deed dat dit jaar dus voor het eerst met de steun van Holiday Suites, een Belgische onderneming die ook vakantieverblijven verhuurt aan onze kust. “Wij willen onze klanten een onvergetelijke vakantie bezorgen. Propere stranden horen daar ook bij”, zegt Lore Callewaert.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier