Biokippenbedrijf in Oostrozebeke ziet vergunningsaanvraag geweigerd

Buur Robrecht Vandenberghe protesteerde tegen de komst van het biokippenbedrijf. © CLY
Redactie KW

De aanvraag van een Ruiseleedse familie om in het Hoogleen op de vervallen site Lannoo een biokippenbedrijf neer te planten, is op een njet gestoten van de gemeente. De gemeente zelf zat enorm verveeld met die aanvraag omdat onmiddellijk na de bekendmaking er vanuit de buurt enorm protest kwam aangewaaid.

Er waren zomaar eventjes 59 bezwaarschriften en nog een eens petitie met een vijftigtal handtekeningen die tegen de komst van dit biokippenbedrijf waren gekant. De grote vrees voor de buren was de grote kans op geurhinder. Nu heeft het college van burgemeester en schepenen in zitting van 12 juni 2019 het dossier behandeld. De omgevingsvergunningaanvraag voor het biokippenbedrijf in de Hooleenstraat werd geweigerd.

Volgens een nota van de algemeen directeur van de gemeente Guy Depourcq werd het dossier door de omgevingsambtenaar behandeld, wat resulteerde in een negatief advies en een weigering door het college van burgemeester en schepenen. Daarmee is volgens de burgemeester de kous nog niet af. “De aanvrager kan nu in beroep gaan bij de bestendige deputatie in Brugge, maar tot er een beslissing valt, zijn we alweer een paar maanden verder. Ik vrees echter dat de aanvrager in beroep zal gaan, maar hij beraadt zich daar nog over.”

We namen intussen ook nog contact met een van de belangrijkste protesterende buren, Robrecht Vandenberghe. “Vanzelfsprekend zijn we tevreden met de houding van de gemeente, want dit keer hebben ze wel aan ons gedacht. Maar ik vrees dat hiermee de zaak nog niet is afgehandeld, want tijdens de infovergadering van het bedrijf in Schuiferskapelle liet de aanvrager al weten dat hij zeker in beroep zou gaan mocht de gemeente een omgevingsvergunning weigeren. Hoe dan ook: dit dossier ligt alweer voor zeker een drietal maanden stil.”

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier