"Ik vertrok rond 15.00 uur richting apotheker, hier wat verder in de straat", klinkt het bij Katelijne Bouckaert. "Toen ik aan het terugstappen was, merkte ik meteen de grote zwerm bijen op. We zijn hier in de nabijheid van 2 kindercrèches en ik kon ook niet meteen zien dat het bijen waren, dus ik belde de brandweer."

De spuitgasten konden de zoemende beestjes al snel identificeren en haalden er een imker bij. "Bijen zijn beschermde dieren dus we moeten die verplaatsen, niet verdelgen", laat deze optekenen. Over de snelheid waarmee de kolonie tot stand kwam heeft hij meteen een verklaring. "Vroeger hadden bijen veel meer plaats en trokken de restkolonies rond. We konden ze bij wijze van spreken bijna volgen. De dag van vandaag raakt de natuur almaar meer volgebouwd dus is er geen plaats meer. Verkenners gaan op pad en als ze ergens een plaats zien waar ze kunnen nestelen, dan duurt het niet meer dan een paar minuten voor ze in grote getallen de plaats innemen. Dan maakt het niet uit of het een boom, dak, venster of zoals recentelijk in Kortrijk een fiets is."

Even werd gevreesd dat de deur van de leegstaande woning opengebroken moest worden, maar uiteindelijk overwon de vakkennis van de imkers en werd de koningin met haar kolonie verwijderd.

(CLL)

"Ik vertrok rond 15.00 uur richting apotheker, hier wat verder in de straat", klinkt het bij Katelijne Bouckaert. "Toen ik aan het terugstappen was, merkte ik meteen de grote zwerm bijen op. We zijn hier in de nabijheid van 2 kindercrèches en ik kon ook niet meteen zien dat het bijen waren, dus ik belde de brandweer."De spuitgasten konden de zoemende beestjes al snel identificeren en haalden er een imker bij. "Bijen zijn beschermde dieren dus we moeten die verplaatsen, niet verdelgen", laat deze optekenen. Over de snelheid waarmee de kolonie tot stand kwam heeft hij meteen een verklaring. "Vroeger hadden bijen veel meer plaats en trokken de restkolonies rond. We konden ze bij wijze van spreken bijna volgen. De dag van vandaag raakt de natuur almaar meer volgebouwd dus is er geen plaats meer. Verkenners gaan op pad en als ze ergens een plaats zien waar ze kunnen nestelen, dan duurt het niet meer dan een paar minuten voor ze in grote getallen de plaats innemen. Dan maakt het niet uit of het een boom, dak, venster of zoals recentelijk in Kortrijk een fiets is."Even werd gevreesd dat de deur van de leegstaande woning opengebroken moest worden, maar uiteindelijk overwon de vakkennis van de imkers en werd de koningin met haar kolonie verwijderd.(CLL)