Inmiddels bevinden ze zich al in Noord-Frankrijk, in de Somme. De weersomstandigheden om de vlucht in te zetten zijn met het mooie nazomerweer met veel zon, weinig wind en veel warme lucht ideaal. De warme lucht is voor een ooievaar ideaal om op te stijgen en makkelijker om met die enorme vleugels naar het zuiden te zweven.

Langzaamaan leren ze hoe ze best gebruik maken van opstijgende warme lucht (thermiek), en hoe ze van warme luchtbel naar warme luchtbel kunnen zweven. Hoe beter ze dit kunnen, hoe veiliger en sneller ze naar het zuiden geraken. Waar de jonge ooievaars zich bevinden, kan worden gevolgd op www.zwin.be/nl/operatie-ooievaars.

(DM)

Inmiddels bevinden ze zich al in Noord-Frankrijk, in de Somme. De weersomstandigheden om de vlucht in te zetten zijn met het mooie nazomerweer met veel zon, weinig wind en veel warme lucht ideaal. De warme lucht is voor een ooievaar ideaal om op te stijgen en makkelijker om met die enorme vleugels naar het zuiden te zweven. Langzaamaan leren ze hoe ze best gebruik maken van opstijgende warme lucht (thermiek), en hoe ze van warme luchtbel naar warme luchtbel kunnen zweven. Hoe beter ze dit kunnen, hoe veiliger en sneller ze naar het zuiden geraken. Waar de jonge ooievaars zich bevinden, kan worden gevolgd op www.zwin.be/nl/operatie-ooievaars.(DM)