"Wandelen binnen het domein is echter beperkt tot een traject van twee kilometer", aldus provincieraadslid Maarten Tavernier (Groen). "Daarom heb ik het voorstel ingediend bij de deputatie om in Wevelgem, maar ook in de hele provincie, een uitgebreider aanbod aan lusvormige wandelroutes aan te bieden. Westtoer heeft nu aangekondigd dat Wevelgem een zoekzone is voor een nieuwe landschapswandelroute die vertrekt vanuit provinciedomein Bergelen. "Ook in een verstedelijkte gemeente als Wevelgem zijn immers mooie stukken te vinden, die het ontdekken waard zijn", vindt Maarten Tavernier.

Tussen 7 en 11 km

"Dat er tot nu toe geen dergelijke uitgestippelde wandeling was, is eigenaardig, want Wevelgem is een grote gemeente en heeft een provinciaal domein op zijn grondgebied. Hoe lang en moeilijk de wandellus zal zijn, is nog niet geweten. Dat is precies de bedoeling van de zoekzone die nu opgestart wordt. Meestal zijn die wandelingen tussen de zeven en elf kilometer lang. Een wandeling die Westtoer uitstippelt, trekt heel wat publiek aan vanuit de brede regio, aangezien de publiciteit via Westtoer en provinciale kanalen wordt gemaakt."

Aanvankelijk stelde provincieraadslid Tavernier voor om het wandelknooppuntennetwerk uit te breiden naar onze regio. Dat bleek niet onmiddellijk een optie voor de provincieraad omdat het gebied als minder toeristisch aantrekkelijk gecatalogeerd staat.

"Wandelen binnen het domein is echter beperkt tot een traject van twee kilometer", aldus provincieraadslid Maarten Tavernier (Groen). "Daarom heb ik het voorstel ingediend bij de deputatie om in Wevelgem, maar ook in de hele provincie, een uitgebreider aanbod aan lusvormige wandelroutes aan te bieden. Westtoer heeft nu aangekondigd dat Wevelgem een zoekzone is voor een nieuwe landschapswandelroute die vertrekt vanuit provinciedomein Bergelen. "Ook in een verstedelijkte gemeente als Wevelgem zijn immers mooie stukken te vinden, die het ontdekken waard zijn", vindt Maarten Tavernier."Dat er tot nu toe geen dergelijke uitgestippelde wandeling was, is eigenaardig, want Wevelgem is een grote gemeente en heeft een provinciaal domein op zijn grondgebied. Hoe lang en moeilijk de wandellus zal zijn, is nog niet geweten. Dat is precies de bedoeling van de zoekzone die nu opgestart wordt. Meestal zijn die wandelingen tussen de zeven en elf kilometer lang. Een wandeling die Westtoer uitstippelt, trekt heel wat publiek aan vanuit de brede regio, aangezien de publiciteit via Westtoer en provinciale kanalen wordt gemaakt." Aanvankelijk stelde provincieraadslid Tavernier voor om het wandelknooppuntennetwerk uit te breiden naar onze regio. Dat bleek niet onmiddellijk een optie voor de provincieraad omdat het gebied als minder toeristisch aantrekkelijk gecatalogeerd staat.