"Veel dieren zijn wel wat gewend, want het zijn exoten", zegt Karel Ackaert van het opvangencentrum voor verwaarloosde en achtergelaten wilde dieren De Zonnegloed in Oostvleteren. "We zorgen voor groenten- en fruitijsjes. De beren die hier pas aangekomen zijn, kunnen zich verfrissen in een poel en krijgen een extra douche."

Ook Bellewaerde neemt extra maatregels. "Er wordt extra koel water gegeven en het water wordt sneller ververst. Ook de olifanten krijgen geregeld een douche en zo goed als alle dieren hebben toegang tot hun binnenverblijven als ze de schaduw willen opzoeken. Bij de leeuwen en de tijgers zijn er schuilhutten geïnstalleerd", aldus Tina Taillieu van het Ieperse attractiepark. Ook hier zijn ijsjes in trek.

Ook bij Sea Life in Blankenberge wordt er ingegrepen. Zo werden de zeeleeuwen woensdag nog getrakteerd op een echte ijstaart met inktvis en lodde (een vissoort, red.).

(Belga)

"Veel dieren zijn wel wat gewend, want het zijn exoten", zegt Karel Ackaert van het opvangencentrum voor verwaarloosde en achtergelaten wilde dieren De Zonnegloed in Oostvleteren. "We zorgen voor groenten- en fruitijsjes. De beren die hier pas aangekomen zijn, kunnen zich verfrissen in een poel en krijgen een extra douche." Ook Bellewaerde neemt extra maatregels. "Er wordt extra koel water gegeven en het water wordt sneller ververst. Ook de olifanten krijgen geregeld een douche en zo goed als alle dieren hebben toegang tot hun binnenverblijven als ze de schaduw willen opzoeken. Bij de leeuwen en de tijgers zijn er schuilhutten geïnstalleerd", aldus Tina Taillieu van het Ieperse attractiepark. Ook hier zijn ijsjes in trek.Ook bij Sea Life in Blankenberge wordt er ingegrepen. Zo werden de zeeleeuwen woensdag nog getrakteerd op een echte ijstaart met inktvis en lodde (een vissoort, red.).(Belga)