Bejaarde bewoonster uit Bredene vindt Russische rattenslang in woning

Redactie KW

“Ik probeerde de kalmte te bewaren en ging terug naar beneden om het gemeentehuis te bellen. Drie kwartier later was SOS Reptiel hier al om de slang te vangen”, vertelt ze.

“Hoe en wanneer de slang in ons huis terecht is gekomen, is een raadsel. Onze ramen waren allemaal gesloten. Toen we de voordeur openden om naar buiten te gaan, misschien? Wellicht gaan we het nooit weten”, getuigt de vrouw uit de Spaarzaamheidstraat, die liever anoniem wil blijven. Het dier, een wurgslangetje, is ongeveer een meter lang en een vinger dik.

Ontsnapt of gedumpt

“Ik was enigszins kalm gebleven, dus bleef de slang ook rustig”, aldus de vrouw. “Het heeft niet al te lang geduurd voor de mannen van SOS Reptiel aankwamen. ‘s Avonds ben ik nog enkele keren boven gaan kijken met een zaklamp om te zien of er nog slangen waren. Het doet toch raar, hoor, zo’n beest in huis. Gelukkig slapen we beneden.”

Volgens Mario Goes van SOS Reptiel leven Russische rattenslangen normaal gezien in de regio van de voormalige USSR-landen. “Ofwel is het dier ontsnapt uit een terrarium, ofwel is het ergens gedumpt”, denkt Mario Goes. “De slang zocht naar warmte en is wellicht daarom het huis binnengedrongen. De soort kan hier wel eventjes buiten overleven, maar het is enkele graden te koud. Uiteindelijk zou de slang toch sterven van ontbering.”

Onderdak bij SOS Reptiel

Hij schat het dier tussen de 5 en 10 jaar oud. De Russische rattenslang staat erom bekend dat hij wel eens agressief uit de hoek kan komen. “Dat is enkel wanneer ze aangevallen worden. Een logische reactie. De bewoonster heeft goed gehandeld door zelf kalm te blijven.”

De eigenaar mag de slang komen ophalen bij SOS Reptiel in Ichtegem. “Als niemand komt opdagen, zal het dier na zes weken quarantaine ter adoptie vrij komen”, besluit Mario Goes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier