Begluur de broedende ooievaars en win een Zwin-duoticket

© foto DM
Redactie KW

Sinds kort is er in het Zwin Natuur Park een camera geplaatst die doorlopend live beelden toont van twee ooievaarsnesten in het park. De Zwin medewerkers hebben hieraan een burgeronderzoek gekoppeld waarmee je een duoticket kunt winnen voor een toegang tot het Zwin Natuur Park.

Meedoen is simpel. Als je op de camerabeelden een ooievaar ziet staan op het rechtse van de twee nesten, check dan of het om het mannetje of het vrouwtje gaat. Op het linkse nest zijn beide vogels ongeringd. Vervolgens wacht men tot de vogel gaat zitten om te broeden. Dan moet men het aantal minuten timen dat de vogel blijft zitten. Het Zwin Natuur Park wil weten hoelang een bepaalde ooievaar op het nest blijft zitten om te broeden en welke ooievaar het is.

In totaal vraagt het Zwin om vijf zaken te noteren: datum, tijdstip (tot op de minuut, bijvoorbeeld 14.15 uur), linker- of rechternest, mannetje of vrouwtje (alleen te zien bij het rechtse nest), het aantal minuten dat de ooievaar op het nest is blijven zitten. De resultaten kan men doorgeven via een aangepast formulier. Tot de eerste jonge ooievaar, eind april-begin mei uit het ei komt, geeft het Zwin Natuur Park wekelijks een duoticket weg.

Wil je meedingen naar een duoticket? Vul dan zeker jouw e-mailadres of telefoonnummer in bij het resultaat van jouw onderzoek en geef een antwoord op de schiftingsvraag: hoeveel likes zal de livestream gehad hebben tegen de volgende maandagmiddag 12 uur ? Elke week sluiten de medewerkers op zondagavond om 20 uur de deelnames af voor de voorbije week. Men kan de broedbezigheden van de twee ooievaarskoppels volgen op https://www.youtube.com/watch?v=FZXHeMAfAfc (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier