De naam die via een wedstrijd werd gevonden door Nathalie Deknudt, werd zondagmiddag onder ruime belangstelling bekend gemaakt door voorzitter van Natuurpunt Gaverstreke Yann Feryn. "We vierden vorig jaar op een schitterende manier het 20-jarig bestaan van Wijmelbroek. Talrijke Deerlijkse kunstenaars en verenigingen droegen hun steentje bij. Een van de uitschieters was ongetwijfeld de mysterieuze beeldengroep van het keramiekatelier Terra in de plas. Iedereen vond dat dit kunstwerk een blijver moest worden en dat is nu het geval. Met 'De Wijmelaars' krijgt de beelden groep nu ook een identiteit. De keramieken koppen zullen voortaan elke zomer te bezichtigen zijn."

Schepen van Groen Bert Schelfhout had woorden van dank voor de initiatiefnemers en mocht de doopplechtigheid in goede banen leiden.

(DRD)

De naam die via een wedstrijd werd gevonden door Nathalie Deknudt, werd zondagmiddag onder ruime belangstelling bekend gemaakt door voorzitter van Natuurpunt Gaverstreke Yann Feryn. "We vierden vorig jaar op een schitterende manier het 20-jarig bestaan van Wijmelbroek. Talrijke Deerlijkse kunstenaars en verenigingen droegen hun steentje bij. Een van de uitschieters was ongetwijfeld de mysterieuze beeldengroep van het keramiekatelier Terra in de plas. Iedereen vond dat dit kunstwerk een blijver moest worden en dat is nu het geval. Met 'De Wijmelaars' krijgt de beelden groep nu ook een identiteit. De keramieken koppen zullen voortaan elke zomer te bezichtigen zijn."Schepen van Groen Bert Schelfhout had woorden van dank voor de initiatiefnemers en mocht de doopplechtigheid in goede banen leiden.(DRD)