Het gaat om de kroost van Winny en Luk, zelf hebben de pinguïnbaby's immers nog geen naam. "Het is nu ook nog te vroeg om het geslacht van de kuikentjes te kunnen bepalen. Pas wanneer ze een paar maanden oud zijn, wordt dat door een dierenarts vastgesteld met behulp van een dna-test", klinkt het bij Sea Life. Als ze groot genoeg zijn, verhuizen de pinguïnbaby's wellicht naar een bevriend dierenpark in het kader van een nieuw kweekprogramma. De humboldtpinguïn is namelijk een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld.

Tot slot nog opvallend, is dat pinguïns blijkbaar twee feestdagen hebben: er is ook nog Penguin Awareness Day in januari. "De informatie werd ons zo doorgegeven vanuit het hoofdkantoor, maar het is vandaag dus inderdaad World Penguin Day in plaats van Penguin Awareness Day", laat Astrid Vertongen weten.

(WK)

Het gaat om de kroost van Winny en Luk, zelf hebben de pinguïnbaby's immers nog geen naam. "Het is nu ook nog te vroeg om het geslacht van de kuikentjes te kunnen bepalen. Pas wanneer ze een paar maanden oud zijn, wordt dat door een dierenarts vastgesteld met behulp van een dna-test", klinkt het bij Sea Life. Als ze groot genoeg zijn, verhuizen de pinguïnbaby's wellicht naar een bevriend dierenpark in het kader van een nieuw kweekprogramma. De humboldtpinguïn is namelijk een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld.Tot slot nog opvallend, is dat pinguïns blijkbaar twee feestdagen hebben: er is ook nog Penguin Awareness Day in januari. "De informatie werd ons zo doorgegeven vanuit het hoofdkantoor, maar het is vandaag dus inderdaad World Penguin Day in plaats van Penguin Awareness Day", laat Astrid Vertongen weten.(WK)