Avontuurlijke 10e editie van Natuurfestival De Panne

De bekende gezichten van de Grote Tovenaar en Heksemie naast een affiche uit de voorbije 10 jaar. © MVO
Redactie KW

Bezoekerscentrum De Nachtegaal sluit een succesvolle periode af met de 10e editie van het Natuurfestival. In 2018 ondergaat het domein een complete metamorfose en breekt er een nieuw tijdperk aan.

Het Natuurfestival anno 2017 heette daarom ‘The Best of 10 Year’ en met een bloemlezing van de succesnummers uit de voorbije 10 jaar werd deze periode afgesloten. Zaterdagnamiddag stond in het teken van wandelen, waarbij voor elk thema heel wat geïnteresseerden opdaagden: de blotevoetenwandeling, de kruidenwandeling en de boswachterswandeling.

Zondag was de grote topdag, en die begon met het uitreiken van de prijzen van de zomerse zoektocht. Een onschuldige kinderhand trok de winnende namen uit de ingestuurde 4700 deelnemersformulieren. Wie de hoofdvogel afschoot, ging naar huis met een mooie design-tv, maar ook de luchtballonvaart voor 2 personen, professionele verrekijkers, verwendagen, hightech-keukenmateriaal… zorgde voor blije gezichten.

Voor de niet-winnaars was er meer dan genoeg te beleven: 80 verschillende standjes waar je chocolade kon proeven, de Pannebakkers deelden gratis sprotjes uit, kinderen konden koekjes bakken, een poging wagen om eigen wenskaarten te maken bij de papierschepperij of leren kruisboogschieten in het dorp van het Middeleeuws Collectief. Wie het smidsambacht opnieuw tot leven wilde zien komen, moest enkel afgaan op het hamergeklop van de smeden van de Ambachtelijke Smedersgilde van België, die goed vertegenwoordigd waren.

Aan heel wat informatieve standjes maakte socioculturele- en natuurverenigingen nieuwsgierige bezoekers warm voor hun initiatieven. De echte avonturiers konden zich wagen aan een death ride of de skyswinger uitproberen of in een aquabubble over de vijver dobberen… De allerkleinsten waren gefascineerd door de grote tovenaar en Heksemie, die zoals elk jaar van de partij waren. Op het grote centrale podium klonk de hele dag muziek: van djembé tot folk en rock. De middag vloog gewoon voorbij en alle bezoekers kijken uit naar de zomer van volgend jaar, wanneer de Nachtegaal een nieuw jasje en een nieuwe naam zal krijgen.

(MVO – foto MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier