Asbest kon tijdens de voorbije coronaperiode niet meer ingezameld worden op het gemeentelijk recyclagepark. Er was een verbod van kracht op de verkoop van FFP2- en FFP3-maskers omdat die maskers gereserveerd waren voor de zorgsector in nood. Intussen is dit verbod opgeheven.

"De verwijdering en de aanlevering van asbest op het recyclagepark kan opnieuw op een veilige manier verlopen en dit met voldoende beschikbaar veiligheidsmateriaal", verduidelijkt schepen van Milieu, Klimaat en Duurzaamheid Brecht Warnez.

Ophaling aan huis

Vanaf maandag 17 augustus is het dan ook opnieuw mogelijk om asbest naar het recyclagepark te brengen. "Om de drukte te vermijden wordt wel aangeraden om dat niet te doen op vrijdag en zaterdag. Hou er rekening mee dat sinds 1 januari de verplichting geldt om asbest in specifieke verpakking aan te bieden. Die koop je vooraf aan de betaalzuil op het recyclagepark."

MIROM Roeselare start diezelfde dag opnieuw met de inzameling aan huis van plaatzakken. Het is wel zo dat nieuwe aanvragen pas eind dit jaar behandeld kunnen worden. De aanvragen worden in volgorde van ontvangst behandeld. De inzameling aan huis van containers wordt pas in de loop van 2021 heropgestart. (NS)

Asbest kon tijdens de voorbije coronaperiode niet meer ingezameld worden op het gemeentelijk recyclagepark. Er was een verbod van kracht op de verkoop van FFP2- en FFP3-maskers omdat die maskers gereserveerd waren voor de zorgsector in nood. Intussen is dit verbod opgeheven."De verwijdering en de aanlevering van asbest op het recyclagepark kan opnieuw op een veilige manier verlopen en dit met voldoende beschikbaar veiligheidsmateriaal", verduidelijkt schepen van Milieu, Klimaat en Duurzaamheid Brecht Warnez.Vanaf maandag 17 augustus is het dan ook opnieuw mogelijk om asbest naar het recyclagepark te brengen. "Om de drukte te vermijden wordt wel aangeraden om dat niet te doen op vrijdag en zaterdag. Hou er rekening mee dat sinds 1 januari de verplichting geldt om asbest in specifieke verpakking aan te bieden. Die koop je vooraf aan de betaalzuil op het recyclagepark."MIROM Roeselare start diezelfde dag opnieuw met de inzameling aan huis van plaatzakken. Het is wel zo dat nieuwe aanvragen pas eind dit jaar behandeld kunnen worden. De aanvragen worden in volgorde van ontvangst behandeld. De inzameling aan huis van containers wordt pas in de loop van 2021 heropgestart. (NS)