Aanvrager grote nertsenkwekerij in Wervik toch naar Raad van State

Redactie KW

De Nederlander Jos van Deurzen uit Elsendorp stapt dan toch naar de Raad van State om alsnog met een mega-nertsenkwekerij te starten in de gebouwen van de bloemen- en plantenkwekerij nv Ghesquiere op de Menensesteenweg.

Dat is verrassend nieuws, want enkele weken geleden vertelde burgemeester Youro Casier (SP.A) nog dat de termijn om naar de Raad van State te stappen was verstreken. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) heeft de aanvraag voor het afleveren van een milieuvergunning eind maart afgewezen. “De beslissing van de minister werd betekend aan de nv Ghesquiere, maar ondertussen blijkt dat de exploitatie is overgedragen aan de BV Jos Van Deurzen”, legt de burgemeester uit. “Om die reden werd de beslissing dus opnieuw betekend en liep de beroepstermijn vanaf dan en dus niet vanaf de eerste betekening aan de nv Ghesquiere.”

De stad ontving gisteren via de Raad van State een afschrift van het verzoekschrift tot nietigverklaring. Het schepencollege buigt zich over dit verzoekschrift.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier