Het gaat om twee schepen die bij Shipyard IDP liggen, in het begin van het Visserijdok. De pompslangen bleken niet goed aangesloten. "We schatten dat zo'n 100 liter diesel in het milieu terecht is gekomen. We hebben de plaats waar de diesel in het water terecht kwam voorlopig ingedamd met oliebomen. Die moet de diesel zo veel mogelijk absorberen. De civiele bescherming is onderweg uit Brasschaat om de olielaag op het water verder op te pompen en of op te lossen", aldus luitenant Vermote. Intussen is ook al heel wat diesel verderop in het dok gedreven.

Ook de scheepvaartpolitie, de havenkapitein als de milieucoördinator van de haven kwamen ter plaatse. De veroorzaker kreeg een proces-verbaal voor milieuvervuiling.

(BB)

Het gaat om twee schepen die bij Shipyard IDP liggen, in het begin van het Visserijdok. De pompslangen bleken niet goed aangesloten. "We schatten dat zo'n 100 liter diesel in het milieu terecht is gekomen. We hebben de plaats waar de diesel in het water terecht kwam voorlopig ingedamd met oliebomen. Die moet de diesel zo veel mogelijk absorberen. De civiele bescherming is onderweg uit Brasschaat om de olielaag op het water verder op te pompen en of op te lossen", aldus luitenant Vermote. Intussen is ook al heel wat diesel verderop in het dok gedreven.Ook de scheepvaartpolitie, de havenkapitein als de milieucoördinator van de haven kwamen ter plaatse. De veroorzaker kreeg een proces-verbaal voor milieuvervuiling.(BB)