Mesen krijgt een dagverzorgingscentrum

Redactie KW

De Vlaamse Regering heeft de VZW Solidariteit voor het Gezin een voorafgaande vergunning verleend om in de Ketelstraat in Mesen een dagverzorgingscentrum voor bejaarden te bouwen.

De voorafgaande vergunning geldt maximaal voor een termijn van 8 jaar, maar zolang willen Solidariteit voor het Gezin en het stadsbestuur niet wachten.

Het initiatief richt zich tot hulpbehoevende personen die nog thuis wonen. Burgemeester Evrard: “Op ogenblikken dat familie, vrijwilligers of professionele hulpverleners overdag afwezig zijn, kunnen die personen naar het nieuwe dagverzorgingscentrum komen om er samen met andere bezoekers deel te nemen aan ontspanningsmomenten, maar evengoed aan vormings-, informatie- en kookactiviteiten.”

Naast zorg voor hulpbehoevende volwassenen en bejaarden, zal ook gezorgd worden voor een aanbod voor de jongste inwoners. Zo wordt er een kinderopvang voorzien en zal gezocht worden naar mogelijkheden om opnieuw een speelpleinwerking aan te bieden. “Mesen mag zich dus verwachten aan een nieuw initiatief dat de leefbaarheid in de stad zal vergroten,” besluit burgemeester Evrard.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.