Menenaar blijft in cel na poging tot doodslag op vriendin in Wevelgem

Redactie KW

De Kortrijkse raadkamer handhaaft de aanhouding van M.A. uit Menen op verdenking van poging tot doodslag op zijn ex-vriendin uit Wevelgem. De 48-jarige Menenaar dwong haar te knielen, probeerde haar eerst te wurgen en sloeg haar daarna met een stok tot bloedens toe.

De affaire komt pas nu aan het licht. Omdat M.A. kampt met een zware depressie werd afgewogen hem ofwel toe te vertrouwen aan een psychiatrische instelling ofwel in de cel op te sluiten. De Kortrijkse onderzoeksrechter liet hem aanhouden, de raadkamer verlengde de arrestatie. De Menenaar blijft in de gevangenis van Brugge.

Afscheidsbrief

M.A. zocht zijn ex-vriendin met wie hij tot voor zes maanden een relatie had op in haar woning in Wevelgem. De man zit compleet aan de grond en worstelt met een zware depressie. Hij zag in zijn ex zijn laatste toevlucht. De vrouw had geen goesting om de draad weer op te nemen, zelfs al dreigde M.A. dat hij zich van kant zou maken. Naar verluidt had hij zelfs een afscheidsbrief mee.

Wurggreep

M.A. raakte over zijn toeren. Hij greep de vrouw met een wurggreep, dwong haar te knielen, haalde een stok uit zijn jas en sloeg enkele keren hard op haar hoofd. Het slachtoffer kon ontkomen en hulp zoeken bij de overbuur.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie de Weekbode Leie

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.