https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zwevegemnaar Laurins Dursin speelt een hoofdrol in nieuwe reeks ‘De Redders’: “Deur op een kier? Intrappen!”

Laurins Dursin is vanavond te zien als een van de zes hoofdrolspelers in de reeks De Redders. © Davy Coghe
Redactie KW

Vanaf 2 augustus kan Vlaanderen kijken naar de nieuwe serie ‘De Redders’, op Play4 en GoPlay. In deze docufictie volg je het leven en werk van zes redders op het strand van Mariakerke, bij Oostende. Bij de zeskoppige talentvolle cast één West-Vlaams gezicht: Laurins Dursin uit Zwevegem, in zijn eerste televisierol. Hij geniet van de kans.

De rode draad doorheen de reeks is simpel: elke dag staat het team van zes redders klaar om badgasten te redden op het strand of op zee. Denk aan een verloren gelopen kind, een zwemmer in nood of een kwallenbeet. Kortom: herkenbare situaties voor iedereen, en af en toe leiden ze tot het meer spectaculaire reddingswerk.

‘De Redders’ is een mix van fun, drama, emoties en persoonlijke verhalen. “Want hun liefdesleven is al minstens even spannend als de job op zich, en ook daar moet er al eens iemand ‘gered’ worden”, knipogen de producenten. De jonge cast bestaat uit Julie Vermeire, Kato Haes, Charlotte Goyvaerts, Silvio Migliore, Joni Ceusters en dus ook Laurins Dursin.

Ondernemer en danser

De 26-jarige Zwevegemnaar stampte marketingbedrijf Zavala uit de grond, waar hij creative director is, en is bekend van dansacademie Dursin, actief in Kortrijk en Ieper – in 2015 was hij een van de smaakmakers in ‘So You Think You Can Dance’. Nu heeft hij dus zijn eerste (hoofd)rol op televisie te pakken.

Ik ben heel blij met deze kans. Wie weet waar dit naartoe leidt…

“Als een deur op een kier staat, moet je ze intrappen”, zegt Laurins. “Ik heb wel ervaring in entertainment en dans. Ik besloot auditie te doen, dat pakte goed uit en nu ben ik uiteraard ontzettend blij met de kans die ik krijg. Wie weet waar dit naartoe leidt, al koester ik niet noodzakelijk een acteercarrière. Ik ben gewoon graag met entertainment bezig en uit mezelf graag creatief.”

Surfen

In de tv-reeks speelt Laurins de rol van de ietwat mysterieuze postoverste Noah, die niet bang is om een golfje mee te pikken met de surfplank. Dat laatste past ook in zijn dagelijkse leven. “Ik heb de afgelopen vier jaar heel vaak in het buitenland vertoefd: het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, Bali in Indonesië en Vietnam, onder andere. Daar ga je al eens snel kiezen om te gaan surfen – het leunt dus bij de serie aan. Nu, als enige West-Vlaming in de cast, blijf ik mijn dialect best trouw. Zo gooi ik er af en toe eens een dialectische slagzin tussen, zoals ’t zwien deur de bjèten joagen’.”

Wil dat zeggen dat de reeks, ook al is ze aan de kust opgenomen, niet West-Vlaams aanvoelt? Neen, zo valt op de set te horen. “De verhaallijnen zijn herkenbaar voor iedereen”, vult actrice Kato Haes (23) aan. “De ouders van mijn personage Robin hebben een appartementje aan zee, zoals zoveel andere Vlamingen. Ook dat is een duidelijke link.” Tegelijk zocht en vond personage Elisabeth, gespeeld door Charlotte Goyvaerts, haar tweede levensadem aan zee.

Koppel

Laurins mocht acteren aan de zijde van Julie Vermeire (23), met wie hij bijna een jaar een koppel vormt. “Julie is gewoon een blessing, een zegen. We steunen elkaar door dik en dun, en kunnen elkaar goed motiveren en tips geven. Wat wel belangrijk is, is elkaar los te laten eens je op de set aankomt.” Julie beaamt: “Op televisie mag je niet zien dat wij in het echt een koppel vormen. Nu, het is echt tof om samen op de set te staan, enerzijds omdat je elkaar gerust kan stellen, anderzijds omdat je elkaar door en door kent.”

De opnames van ‘De Redders’ zijn vergevorderd, maar nog niet voorbij. De camera’s in Oostende begonnen te draaien midden mei, toen het weer allesbehalve zomers was. De acteurs volgden een redderopleiding, de scripts met reddingsoefeningen werden goedgekeurd door de hoofdredder van Oostende. “Vijf dagen op zeven zijn/waren we hier voor opnames. Vooral in het begin was het vaak bewolkt en grijs. Maar ook die dagen komen in de serie te pas”, zegt Laurins. “Het mindere weer moet je erbij nemen. Trouwens, gaandeweg zijn we Oostende als stad beter gaan kennen, met enkele leuke adresjes. Dat is mooi meegenomen.”

‘De Redders’ zal van maandag tot en met donderdag te zien zijn, telkens om 19.55 uur. Los van de reeks hoopt Oostende als gastheer van de opnames zowel de redders als het strand van Mariakerke in de kijker te zetten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.