https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zijn deze twee ‘De Sterkste Handen’ in nieuw VTM-programma met Natalia en Sergio?

Olivier en Kenny verdedigen de West-Vlaamse eer in dit gloednieuwe VTM-programma. (foto's VTM)
Bert Vanden Berghe

Vanaf dinsdag 26 oktober gaan tien hardwerkende Vlamingen zich meten in een unieke krachtproef, gepresenteerd door Natalia en Sergio Quisquater. Spoorwegarbeider Olivier uit Vichte en vloerder Kenny uit Jabbeke gaan de uitdaging aan.

Een havenarbeidster, verhuizer, vloerder, spoorwegarbeider, ramenwasser, magazijnier, hoofdinspecteur, bouwvakster, arbeider en productiearbeider. Dat zijn de onzichtbare helden van onze samenleving die dagelijks hun mouwen opstropen om bergen werk te verzetten. Ze denken geen twee keer na over lange werkuren en beschouwen eelt op hun handen als een ereteken. Deze mensen met heavy, fysieke beroepen worden door het ijzersterke presentatieduo Natalia en Sergio Quisquater getest op kracht, behendigheid, mentale weerbaarheid en vooral op uithoudingsvermogen. Hoe ver kunnen ze zichzelf drijven?

Eindprijs van 66.000 euro

Ze gaan slopende opdrachten aan op werklocaties, die gekoppeld zijn aan echte beroepen en skills. Van een groot stuk spoorweg herstellen, tot de hele inboedel van een woning verhuizen en het ophalen van het vuilnis van een hele straat. In de teamcompetitie kunnen de ploegen 35.000 euro winnen verdeeld over de proeven. Bovendien mag de persoon die als laatste overeind blijft in de individuele competitie zich de winnaar van De Sterkste Handen noemen. Hij of zij wint een nieuwe, indrukwekkende elektrisch aangedreven bestelwagen ter waarde van 66.000 euro.

Kenny werkt keihard voor zijn zoontje. (foto VTM)
Kenny werkt keihard voor zijn zoontje. (foto VTM)

Vloerder Kenny (31) uit Jabbeke is één van de tien kandidaten. Treuzelen staat niet in het woordenboek van deze vloerder. Kenny werkt al twee jaar voor een kleine zelfstandige in renovaties. Daar is hij een manusje van alles, van het uitbreken tot het weer opbouwen, al is vloeren zijn grootste talent. Zijn zoontje Elias is de zon in zijn leven. Al het harde werk doet hij vooral om hem een mooie toekomst te geven. De vorige 2 vloerders van het bedrijf deden samen een badkamer op 10 dagen. Ik doe dat helemaal alleen op 5 dagen”, lacht Kenny.

In zijn vrije tijd doet Olivier aan bodybuilden. (foto VTM)
In zijn vrije tijd doet Olivier aan bodybuilden. (foto VTM)

Ook spoorwegarbeider Olivier (28) uit Vichte doet mee. Olivier is in het dagelijkse leven al 4 jaar spoorwegarbeider bij Infrabel. Voor hij bij de sporen begon, heeft hij een jaar bij defensie gewerkt. Dat was één van zijn kinderdromen. In zijn vrije tijd doet hij vooral aan bodybuilding. Olivier is een echt familiemens en droomt van een finale met zijn ouders naast de lijn als supporters. “Door mijn lichaamsbouw hebben de nieuwe stagiaires in het begin altijd wat schrik voor mij”, weet Olivier. “Maar eens ze mij kennen zien ze dat ik een speelse teddybeer ben.”

De Sterkste Handen, vanaf dinsdag 26 oktober om 20.35 uur bij VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.