Wordt Justine nieuw K3’tje?

Justine Vanhulle maakte indruk en wordt nu klaargestoomd voor de liveshows. (foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Nu bekend is welke 15 kandidaten doorstoten naar de volgende ronde van ‘K2 zoekt K3’ op VTM, rust onze West-Vlaamse hoop op Justine Vanhulle (24) uit Assebroek.

Vorige zaterdag mocht Justine Vanhulle (24) aantreden in de laatste auditie van ‘K2 zoekt K3’, waarbij gezocht wordt naar een opvolger van Klaasje binnen K3. Dat op zich was al straf, want meer dan 22.000 mensen schreven zich aan, maar slechts iets meer dan 60 mensen mochten ook effectief hun kans wagen in de livestudios voor een professionele jury en publiek.

Justine is net afgestudeerd in de richting Revalidatiewetenschappen & Kinesitherapie aan de UGent. Momenteel is ze nog volop aan het uitzoeken hoe haar job er uitziet straks. “Natuurlijk klinkt een eigen praktijk leuk, maar ik vind het ook aangenaam om in een andere setting met oudere mensen te werken. Die afwisseling maakt het net heel boeiend. Oudere mensen zijn bovendien heel dankbaar. Al zijn kinderen ook heel tof om mee samen te werken.”

Dankzij vriendinnen

Dat laatste zou handig van pas komen als K3’tje. “Ik ben eigenlijk al mijn hele leven een fan. Ik kan me zelfs niet herinneren dat ik géén fan was. (lacht) Een paar jaar geleden ben ik nog met enkele vriendinnen naar een optreden geweest. Op kot organiseerden we toen ook een heuse K3-avond. Toen er indertijd gezocht werd naar een volledig nieuwe K3, heb ik getwijfeld om mij in te schrijven. Maar ik was toen te laat en ik had daar wel spijt van. Toen ik vernam dat Klaasje stopte, wist ik dat ik deze keer wél mijn kans wilde wagen. Ook mijn vriendinnen spoorden mij aan om me in te schrijven. Zaterdag keken we samen naar de aflevering. Zij hebben mij altijd heel hard gesteund in alles en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Kürt en Tooske zorgen er zaterdag mee voor dat de vijftien kandidaten helemaal klaar zijn voor de liveshows vanaf 23 oktober. (foto VTM)
Kürt en Tooske zorgen er zaterdag mee voor dat de vijftien kandidaten helemaal klaar zijn voor de liveshows vanaf 23 oktober. (foto VTM)

Laatste stoel

Tijdens haar auditie mocht ze plaatsnemen bij de top 10 in de zogenaamde Golden Seats, maar na haar bleven er maar kandidaten komen, waardoor ze telkens moest opschuiven. Ze belandde uiteindelijk op de tiende stek, maar verzekerde zich wel een plaats bij de laatste 15. “Ik was meganerveus, ja. Ik heb wel wat danservaring, maar zingen blijft beperkt tot thuis. Ik zong dus nog nooit voor een publiek en ik wilde er vooral geen slecht gevoel aan overhouden. Dat is ook niet gebeurd. Je hoort het in mijn stem wel dat ik stress had, maar ik durf wel zeggen dat ik fier ben op mezelf. Het was ook een hele fijne ervaring. Ik ben blij dat ik het mocht meemaken in elk geval. Of ik mezelf als K3’tje zie? Natuurlijk, het lijkt me fantastisch om daar je beroep van te kunnen maken.”

Nu wordt het menens voor de top 15. Komende zaterdag zien we in het bootcamp van ‘K2 zoekt K3’ op VTM hoe de kandidaten worden klaargestoomd voor de grote studioshows die op zaterdag 23 oktober van start gaan. Want uiteindelijk kan slechts één van hen de plek van Klaasje innemen…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.