Wim Opbrouck duikt op in nieuwe prestigereeks Arcadia voor VRT

De reeks speelt zich af in de nabije toekomst, en wordt gefilmd in maar liefst vier landen. (foto VRT)
Bert Vanden Berghe

De opnames voor Arcadia zijn van start gegaan. De dystopische reeks speelt zich af in vier landen en zal ook te zien zijn in Nederland.

Hoe overleef je in een wereld waar een scoresysteem jouw levenskwaliteit bepaalt? En hoe ver ga je om jouw gezin te beschermen? Dat is het uitgangspunt van de gloednieuwe spannende near-fiction reeks Arcadia, die zich dus afspeelt in de nabije toekomst. De opnames van Arcadia zijn vorige week gestart en vinden plaats in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Na een grote catastrofe ontstaat een nieuwe samenleving, Arcadia. Omdat grondstoffen schaars geworden zijn, wordt een puntensysteem geïntroduceerd: de Burgerscore. Die bepaalt wat je kan en mag doen in deze maatschappij, en waar je als burger recht op hebt.

Arcadia kan rekenen op een diverse en talentvolle cast. (foto VRT)
Arcadia kan rekenen op een diverse en talentvolle cast. (foto VRT)

Arcadia volgt een gezagsgetrouwe familie die dankzij haar hoge score een goed leven kan leiden. Maar alles verandert wanneer aan het licht komt dat de vader van de familie gefraudeerd heeft om de Burgerscore van twee van zijn dochters hoog te houden. Hij wil hen zo beschermen tegen een wereld waarin alles afhangt van hun score. Als straf wordt hij uit Arcadia verbannen naar de buitenwereld, die quasi onbewoonbaar is en waar alleen de sterksten kunnen overleven. Zijn vrouw en vier dochters blijven alleen achter en krijgen strafpunten voor zijn fraude. Ze komen terecht in een kluwen van bedrog en verraad, waarbij de solidariteit tussen de vrouwen steeds meer op de proef wordt gesteld. Kiezen ze voor zichzelf of elkaar?

Straffe cast

De diverse cast is een sterke mix van grote Vlaamse en Nederlandse namen en frisse talenten. Onder andere Lynn Van Royen, Abigail Abraham, Melody Klaver, Ellie de Lange, Gene Bervoets, Monic Hendrickx, Maarten Heijmans, Naomi Janssens, Aus Greidanus, Ikram Aoulad, Natali Broods, Boris Van Severen, Lukas Bulteel, Rutger Messerschmidt en Mustafa Duygulu zijn in de reeks te zien. Ook onze eigenste Wim Opbrouck en Thomas Ryckewaert zijn er in te zien.

De reeks is een coproductie met ook productiehuis jonnydeponny van Philippe De Schepper, de sterke man achter Eigen kweek. (foto VRT)
De reeks is een coproductie met ook productiehuis jonnydeponny van Philippe De Schepper, de sterke man achter Eigen kweek. (foto VRT)

Het idee voor Arcadia ontstond enkele jaren geleden, maar blijkt nu actueler dan ooit. De internationale reeks is een samenwerking tussen VRT (Eén) en het Nederlandse KRO-NCRV (NPO 3), in coproductie met de Duitse WDR en SWR (ARD). De reeks wordt gemaakt door productiehuis jonnydepony in coproductie met Big Blue. Arcadia is geschreven door Philippe De Schepper, Bas Adriaensen en Zita Theunynck, en wordt geregisseerd door Tim Oliehoek. Philippe De Schepper van productiehuis jonnydeponny is ook de sterke man achter ‘Eigen kweek’. De reeks is later te zien op Eén.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.