Wijtschatenaar Jan Lewyllie grijpt naast de hoofdvogel in LEGO Masters

Jan Lewyllie (links) en zijn kompaan Julien Andries.© Piotr Owczarzak
Jan Lewyllie (links) en zijn kompaan Julien Andries.© Piotr Owczarzak
Tom Gheeraert

Het mocht niet zijn voor Wijtschatenaar Jan Lewyllie (42) in LEGO Masters. Samen met zijn kompaan Julien strandde hij zaterdag op de tweede plaats tijdens de finale van het tv-programma.

“We zijn heel trots op onze tweede plaats en vinden het een eer om na Roy en Thomas te eindigen”, zegt Jan Lewyllie, die van de heropening van de terrassen gebruik maakte om samen met vrienden en supporters op groot scherm naar de finale te kijken.

De spanning was te snijden zaterdag omstreeks 21 op de Vismarkt in Ieper. Op het terras van café ’t Genoegen had Jan Lewyllie (42) uit Wijtschate enkele vrienden en kennissen uitgenodigd om samen te kijken naar de finale van LEGO Masters.

Speciaal voor zijn fans had hij zelfs de indrukwekkende tank meegenomen waarmee hij samen met zijn kompaan Julien Andries de zevende aflevering van het populaire vtm-programma won. Een vreugde-uitbarsting bleef echter uit, want het duo slaagde er niet in de wedstrijd te winnen.

Mentaal en fysiek helemaal uitgeput

“We zijn waardig tweede geworden”, zegt Jan Lewyllie. “Als je daar staat en het gaat nog tussen jouw en het andere team, dan hoop je natuurlijk dat ze de naam van jouw team afroepen, maar we hadden ook wel gezegd dat als we verliezen van Roy en Thomas, we met opgeheven hoofd kunnen terugblikken op dit avontuur. We zijn niet echt ontgoocheld. We zijn best tevreden met onze tweede plaats.”

In de finale kregen de drie resterende duo’s 28 uur de tijd om hun fantasie de vrije loop te laten gaan en uit te pakken met hun ultieme legobouwsel. “Het was eigenlijk gewoon de bedoeling om een enorm groot kasteel te bouwen. Dat is goed gelukt. Dan moest er nog een verhaal rond gebreid worden. Daar hebben we niet zo lang bij stilgestaan, omdat we een simpele opstelling gecreëerd hebben van goed tegen slecht.”

“We hebben het dus simpel gehouden, maar er wel veel detail in gestoken. Ik denk wel dat we daardoor trots mogen zijn. 28 uur is natuurlijk wel héél lang, maar het was nog doenbaar. Al mocht er wat mij betreft geen extra aflevering aan toegevoegd worden, want ik was, net zoals iedereen trouwens, zowel mentaal als fysiek helemaal uitgeput.”

(TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten