(West-)Vlaanderen feest op tv

Peter Van de Veire is dit jaar opnieuw de gastheer van dienst vanop de markt van Antwerpen. (foto VRT) © © VRT - Sarah Daems
Bert Vanden Berghe

De Vlaamse feestdag staat ook dit jaar garant voor een avond vol Vlaamse muziek op Eén, met heel wat West-Vlaamse artiesten én het themanummer door Jérémie Vrielynck en Sali Haidara.

Maandag 11 juli, de Vlaamse feestdag, wordt bij Eén traditiegetrouw een avond vol Vlaamse muziek en topartiesten van hier met Vlaanderen feest. De muziekshow wordt vanaf 19 uur live vanop de Grote Markt in Antwerpen gepresenteerd door Peter Van de Veire. Thuis kun je de show volgen op Eén en VRT NU vanaf 20.25 uur. Onder andere Clouseau, Pommelien Thijs, Willy Sommers, Regi & Emma Heesters, K3, Metejoor & Snelle en Camille zorgen voor een feestelijke avond met heel wat muzikale verrassingen. Ook dit jaar liet Radio 2 een Vlaanderen feestlied maken: Als De Zon Schijnt. Deze keer wordt het gezongen door Jérémie Vrielynck en Sali Haidara, die in #LikeMe de rol van Maria speelt.

Aan muziek overigens geen gebrek de komende weken op tv, want de Zomerhit wordt verspreid over zes uitzendingen, met Siska Schoeters en Niels Destadsbader als presentatoren van dienst. Van 11 tot en met 23 juli komt Zomerhit naar De Panne, van 25 juli tot en met 6 augustus naar Bredene en van 8 augustus tot en met 20 augustus naar Blankenberge.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.