https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Uitbaters van Portugees vakantieoord nodigen Harry en Jerina uit voor gratis weekje vakantie: “Die lieve mensen verdienen dat”

Een beeld van de Algarve Safari Lodge, de glamping waar Sophie en haar man Wim Huis Gemaakt-koppel Harry en Jerina uitnodigen voor een weekje gratis vakantie.© gf/VTM
Een beeld van de Algarve Safari Lodge, de glamping waar Sophie en haar man Wim Huis Gemaakt-koppel Harry en Jerina uitnodigen voor een weekje gratis vakantie.© gf/VTM
Olaf Verhaeghe

Harry en Jerina van Huis Gemaakt hebben het hart van vele VTM-kijkers gestolen. Het Kortrijkse koppel greep in de finale van woensdag net naast het huis dat ze zelf hadden gerenoveerd , maar wist zowat iedereen te charmeren. Zelfs tot in het zonnige Portugal. Uitgeweken West-Vlamingen Sophie en Wim, uitbaters van een prachtig vakantiedomein in de Algarve, willen het jonge gezin uitnodigen voor een weekje gratis vakantie. “Zo’n mooi en lief koppel, zij verdienen dat!”

Harry en Jerina uit Kortrijk hebben een onuitwisbare indruk nagelaten op televisiekijkend Vlaanderen. Ondanks het feit dat ze woensdag in de finale van Huis Gemaakt naast hun zelf gerenoveerd huis grepen, sloten de kijkers het jonge koppel in hun hart. Hun natuurlijke charme, spontaniteit, doorzettingsvermogen en liefde voor elkaar speelde daarin een belangrijke rol.

Ook Sophie Vindevogel (51) en haar man Wim Blommaert (53) die in de Portugese Algarve een prachtig vakantiedomein uitbaten, zijn gecharmeerd. Zo’n elf jaar geleden ruilden zij West-Vlaanderen voor hun zonnige droom. Zeven jaar geleden openden ze met Algarve Safari Lodge hun glamping – een luxecamping, zeg maar -, twee jaar later kwam daar een omgebouwde hoeve Algarve Country Lodge bij en sinds vorige zomer hebben ze ook een schoolbus omgetoverd tot vakantieplek.

Uitgenodigd in Portugal

“Wij hebben via TV Vlaanderen de reeks gevolgd en ik moet zeggen: Harry en Jerina hadden ons hart meteen gestolen”, vertelt Sophie. “Op een of andere manier herkenden we onszelf in hen, wij konden ons helemaal in hun plaats stellen. Toen wij hier in Portugal aan onze droom begonnen, was dat evengoed met vallen en opstaan. Maar je leert door te doen en te proberen. Net dat vond ik zo mooi aan hen.”

Sophie hoopte woensdagavond dan ook vurig dat Harry en Jerina Huis Gemaakt zouden winnen. “Helaas heeft het niet mogen zijn, hoewel ze in mijn ogen het absoluut hadden verdiend. Je voelt aan alles dat ze uit dit avontuur hebben geleerd, dat ze er als mens, als koppel en als gezin sterker zijn uitgekomen. Ik hoop dat ze hun droom toch nog mogen waarmaken.”

Tot die tijd willen Wim en Sophie iets betekenen voor Harry en Jerina. Ze nodigen het Kortrijkse koppel graag uit om één weekje gratis op vakantie te komen in Portugal. “Ik doe dit niet om reclame te maken, maar wel omdat ik het dat prachtig koppeltje zo hard gun”, aldus Sophie nog. “Zo’n lieve, joviale mensen, zo’n mooi gezinnetje… Zij verdienen het om even samen op adem te kunnen komen, in een rustige omgeving zoals wij die hier hebben. Mijn gevoel zei dat we dit voor hen moesten doen. We hebben Harry en Jerina nog niet kunnen bereiken, maar ik hoop dat ze er ook effectief op in willen gaan. Ik denk dat we het wel goed met elkaar zouden kunnen vinden. ”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.