https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

West-Vlaamse kandidate sneuvelt al meteen in ‘Homo universalis’ in Iedereen beroemd: “Heel hard aangekomen”

Roos Kindt moest al in de eerste aflevering afscheid nemen. “Jammer, want het is echt een hele toffe bende en productie.” (foto VRT)
Bert Vanden Berghe

Niets pijnlijker dan meedoen aan een wedstrijd en als eerste je koffers moeten pakken. Het overkwam Roos Kindt (65) uit Zonnebeke. Zij nam deel aan de afvalwedstrijd Homo Universalis dat vanaf vandaag te zien is in Iedereen Beroemd op Eén.

Voor wie het niet kent: Homo universalis is een vijf minuten durende rubriek in Iedereen Beroemd. Bij de start worden honderd kandidaten aan een test onderworpen. Elke dag valt er één iemand af bij een nieuwe test. Wie uiteindelijk overblijft is de meest veelzijdige kandidaat en dus de ‘homo universalis’.

Bij de start op maandag 6 september kwamen zo’n 19 kandidaten aan de start. De eerste aflevering startte meteen al met een stevige verrassing: eenmaal op hun plaats, kregen de kandidaten te horen dat de aflevering al gespeeld was. Zonder dat ze het echt wisten, viel de laatste kandidaat af. En dat bleek Roos Kindt uit Zonnebeke te zijn, die roots heeft in Ardooie. Zij zette net haar drinkfles aan de kant, stapte als laatste de kring in en moest onverwijld naar huis. “Ik kon wel door de grond zakken”, zegt ze. “Echt, ik ben er 14 dagen niet goed van geweest. Het is heel hard aangekomen. Ik weet het, het is maar een spel. Maar toch… Ik had zo gehoopt om toch een week of twee mee te draaien.”

Roos mocht het plakkaat als troostprijs mee naar huis nemen: “Hij staat thuis achter de zetel.” (foto VRT)
Roos mocht het plakkaat als troostprijs mee naar huis nemen: “Hij staat thuis achter de zetel.” (foto VRT)

Roos, die de zorgen voor haar zieke man op zich neemt, kijkt al jaren naar het programma. “Ik heb een hele procedure moeten afleggen om deel te nemen en ik was ook zo blij om nog eens buiten te zijn. Ik geloofde echt dat ik nog een tijdje had kunnen meedraaien.”

Deze groep gaat de komende honderd dagen de uitdaging aan met elkaar. (foto VRT)
Deze groep gaat de komende honderd dagen de uitdaging aan met elkaar. (foto VRT)

Maar in de korte tijd dat ze er was, liet ze wel een indruk na. “Er stonden een aantal mensen te wenen, en iemand had ook aangeboden om mijn plaats in te nemen, omdat ze wisten dat ik zo graag verder was gegaan.” Roos, die tot aan haar pensioen bij uitvaartzorg Werbrouck in Roeselare werkte, heeft het niet gezegd aan haar familie dat ze deelnam. “Ik verwacht dus een paar telefoontjes”, lacht ze. “Ik ga wel zeker blijven kijken. Het is een hele toffe groep, en ik zit nog steeds in de WhatsApp-groep. Ik kijk er naar uit om ze allemaal eens terug te zien. En overigens nog een grote pluim voor de organisatie. Ik ben er ontvangen geweest als een koningin en ze waren bijzonder behulpzaam. Ik heb zeker geen spijt van mijn deelname, alleen jammer dat het zo snel was afgelopen…”

‘Homo universalis’ in Iedereen beroemd: elke weekdag om 19.40 uur op Eén en via VRT NU.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.