‘Waarheid, Durven of Doen’ terug uit de startblokken vanuit Kortrijk

De burgemeester laat de gasten enkele streekgerechten proeven. © VTM
Bert Vanden Berghe

Vanaf maandag 25 juli is het programma ‘Waarheid, Durven of Doen’ terug op VTM. De opnames vonden plaats in Kortrijk. In de eerste aflevering komt ook burgemeester Ruth Vandenberghe langs voor een proef.

‘Waarheid, Durven of Doen’ is terug en zorgt van maandag tot donderdag voor zomerse gezelligheid op VTM. Tv-gezicht Astrid Coppens, acteur Mathias Vergels, voormalig wereldkampioen veldrijden Niels Albert en professioneel basketbalspeelster Julie Vanloo – met roots in Oostende – bijten de spits af op maandag 25 juli. Astrid komt als eerste aan in de magische Oranjerie in Kortrijk, die vol lampionnen hangt waarin de uitdagingen van de avond verscholen zijn. Voor Niels Albert is het een blij weerzien met zijn mede-bondgenoot uit De Verraders.

Ruth Vandenberghe, de burgemeester van Kortrijk, komt de eerste gasten van het programma verwelkomen in haar Leiestad. Haar opdracht? Het viertal enkele streekgerechten blind laten proeven én raden. Wie onderscheidt de smaak van de Gulden Sporen-praline of de Kalletaart?

Nog meer West-Vlamingen

Het gezelschap luistert aandacht naar Julie Vanloo.
Het gezelschap luistert aandacht naar Julie Vanloo. © VTM

Ook de rest van de week belooft het er pittig aan toe te gaan in de Oranjerie. Op dinsdag 26 juli maken Nicolas Caeyers, Sieg De Doncker, Saartje Vandendriessche en comedian Jade Mintjens het gezellig met een zelfgemaakt menu. Op woensdag 27 juli worden Christoff, Roger van Damme, Aagje Vanwalleghem en Tinne Oltmans uitgedaagd en op donderdag 28 juli sluiten Loredana, Henk Rijckaert, Kirsten Flipkens en Junior Planckaert de week af.

‘Waarheid, Durven of Doen’ van maandag 25 tot en met donderdag 28 juli om 21.30 uur bij VTM. De afleveringen zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.