Van Acid tot Coens: dit zijn de (West-Vlaamse) kandidaten voor De Slimste Mens!

De bad boy van YouTube en iets mindere bad boy van de CD&V, Acid en Joachim Coens, zijn straks te zien in De Slimste Mens. (foto's Play4)
Bert Vanden Berghe

Vanaf maandag 18 oktober start op Play4 het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. In de razend populaire quiz zien we heel wat jong en opkomend talent. Ook onze provincie is aardig vertegenwoordigd, met enkele opvallende namen.

We wisten al dat Niels Destadsbader zou aantreden in het negentiende seizoen, net als Sandra Bekkari. En ook Jan Verheyen, die woont in Ruddervoorde, dingt mee naar de titel van De Slimste Mens ter Wereld. Play4 maakte nu ook de andere namen bekend van het nieuwe seizoen. Opvallendste naam daarbij is Nathan Vandergunst (22, Blankenberge), beter bekend als Acid. De YouTuber kwam al een paar keer in het nieuws en zit er niet mee in om zijn mening te ventileren. Heeft lak aan alles wat met imago te maken heeft.

Wat niet bepaald kan gezegd worden van die andere opvallende kandidaat Joachim Coens (59, Damme). De CD&V-voorzitter hoopt zo zijn ietwat stoffig imago nieuw leven in te blazen. Het is ook uitkijken naar de deelname van Tom Vermeir (45, Oostende). Hij groeide op in Koksijde en heeft nu zijn rust gevonden op een Oostendse zeilboot. Als acteur kennen we hem van de langspeelfilm Belgica, en series als De Dag, De Twaalf en Beau Séjour II. Straks is hij ook te zien in Grond van Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Filmvragen zullen alvast geen problemen opleveren. Tien jaar geleden nam Jan ook al eens deel. (foto Play4)
Filmvragen zullen alvast geen problemen opleveren. Tien jaar geleden nam Jan ook al eens deel. (foto Play4)

Toch ook een beetje West-Vlaams: Anne-Laure Vandeputte. Geboren in Brugge, maar verhuisde al snel. Later keerde ze terug voor haar studies. De actrice was al te zien in onder meer Grenslanders, De Bende van Jan De Lichte en recent nog Bathroom Stories.

Verder zien we ook Alexander Hendrickx (28, Antwerpen) opduiken. Hij zette afgelopen zomer het Belgische hockeyteam mee op de kaart door Olympisch goud weg te kapen. Hij maakte ook indruk met een opvallend litteken op zijn voorhoofd. Daarnaast hebben we Anthony Nti (29), geboren in Ghana. De Antwerpse regisseur en schrijver pakte in 2016 uit met de film Boi en zijn recentste kortfilm, Da Yie, haalde dit voorjaar zelfs de shortlist van de Oscars. Arjen Lubach (41, Amsterdam) is dan weer een stuk bekender. Hij is bekend van zijn satirische nieuwsshow Zondag met Lubach, won tien jaar geleden de Nederlandse versie van De Slimste Mens en werd onlangs verkozen tot meest invloedrijke persoon in de media.

Tom Vermeir is een man die van veel markten thuis is. (foto Play4)
Tom Vermeir is een man die van veel markten thuis is. (foto Play4)

De van Kortrijk afkomstige Cesar Casier (33, Gent) is internationaal topmodel en ontwierp onlangs nog een eigen genderneutrale modecollectie. Die stelde hij voor in een pop-upshop in Knokke-Heist deze zomer. Hij heeft dezelfde leeftijd als Daphne Wellens (33, Brussel), die ook deelneemt. De actrice schitterde eerder al in De Rodenburgs en onlangs nog in F*** You Very Very Much naast Frances Lefebure en Evelien Bosmans. Dena Vahdani (30, Brussel) is een Brusselse comédienne met Iraanse roots, die ook bekend staat voor de nodige dosis zelfspot. Dorian Liveyns (28, Antwerpen) weet alvast aan welke grappen hij zich mag verwachten, want de theater- en musicalacteur is (voorlopig) vooral bekend als de kersverse echtgenoot van James Cooke. Niet te verwarren met die andere Dorianne Aussems (28, Antwerpen). Zij is regelmatig te horen op MNM, met een bijzonder grote voorliefde voor sportieve. Al vertrouwd met een podiumplaats is Eddy Planckaert (63, Lesterny). De ex-wielrenner, kasteelheer en wielercommentator belooft voor de nodige ambiance te zorgen. Benieuwd of we dat ook mogen verwachten van Egbert Lachaert (44, Merelbeke), partijvoorzitter van Open VLD. Volgens zijn kabinet is iemand die houdt van quizzen, maar toch vooral dringend een lief nodig heeft. Benieuwd of een deelname daar iets aan verandert.

Benieuwd of Niels straks de eerste plek zal veroveroveroveren. (foto Play4)
Benieuwd of Niels straks de eerste plek zal veroveroveroveren. (foto Play4)

Duikt ook nog op in De Slimste Mens: Esther Nwanu (23, Brussel), jong talent bij radiozender MNM en grote hiphopliefhebber. Van nog meer markten thuis is Flo Windey (26, Brussel), die al programma’s maakte voor StuBru en regelmatig een spokesperson is voor de jonge millenial. In de categorie ‘boomer’ zien we Geert Meyfroidt (49, Kessel-Lo), kliniekhoofd van UZ Leuven en gespecialiseerd in onder andere neuro-intensieve wetenschappen. Benieuwd of hij zijn eigen zenuwen de baas kan. Nog meer jong geweld zien we met Gloria Monserez (20, Leuven), die aan een indrukwekkende carrière bezig is bij de VRT. Naast Ketnet-wrapster en StuBru-presentatrice is ze dit seizoen ook ambassadrice voor De Warmste Week 2021. Heidi De Pauw (49, Lebbeke) kennen we dan weer als algemeen directeur van Child Focus. Jaouad Alloul (35, Antwerpen) is een bekende muzikant en theatermaker, wiens succesvolle monoloog De Meisje weinig mensen onberoerd liet. Jean-Marc Mwema (31, Antwerpen) was afgelopen zomer nog de strafste transfer in de Belgische basketcompetitie en hoopt vooral veel driepunters weg te kapen in de quiz. Acteur Jeroen Perceval (43, Lovendegem) maakte al indruk met films als Rundskop, D’Ardennen en straks Dealer. Nog meer schoon volk met Klaasje Meijer (26, Amsterdam). Benieuwd hoe lang het ex-K3’tje het kan uitzingen. En ook dat ander jong talent schuift mee aan: Laura Tesoro (26, Antwerpen), die als actrice en presentatrice stevig aan de weg timmert. Heeft al een hele weg afgelegd: Lisbeth Imbo (45, Gent). Radio- en televisiepresentatrice pur sang, dus een geduchte kandidate. Zorgt zeker voor sfeer in de keet: Marcelo Ballardin (39, Gent), de Braziliaans-Italiaanse chef van het Gentse restaurant Oak, die te zien was in de VTM-programma’s ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ en ‘Snackmasters’. Merol ofte Merel Baldé (30, Dordrecht) is een Nederlandse zangeres die geen taboes schuwt in haar nummers als ‘Hou Je Bek En Bef Me’. Iets kindvriendelijker gaat het er aan toe met Sarah Mouhamou (26, Westerlo), Ketnetwrapster met een eigen knutselprogramma en een… garnaalkrokettenverslaving. Om ook naar uit te kijken: Steven Van Gucht (45, Denderleeuw), die als viroloog niet van ons scherm weg te slaan was het afgelopen jaar. Ook geen onbekende op tv: Tine Embrechts (46), die al meer dan twintig jaar meedraait als theater- en televisieactrice en zangeres. Last but not least: Wiam (29, Antwerpen), een creator, performer, actrice en comédienne die vooral taboes wil doorbreken.


De Slimste Mens ter Wereld, vanaf maandag 18 oktober op Play4.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier